avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de donatie intre doua fundatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de donatie intre doua fundatii

Buna ziua,

Se poate incheia contract de donatie intre doua fundatii?
Daca da, aceste contracte trebuie autentificate la notar sau sunt valabile doar cu stampila si semnatura reprezentantilor celor doua fundatii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vargae72 , utilizator 12:40, 30 Ianuarie 2014
Contractul de donatie se poate incheia de orice proprietar al unui bun, indiferent ca este persoana fizica sau juridica. Forma autentica este o conditie de valabilitate a contractului de donatie, fara respectarea formei autentice contractul este lovit de nulitate absoluta.
In cazul de fata este vorba de donatie in bani.Donatiile vor fi lunare, suma de bani fiind diferita de la luna la luna, in functie de posibilitati.
In acest caz se incheie un contract in fiecare luna, autentificat la notar, fiind stipulata suma care se va dona, sau se poate incheia un contract pe o perioada de un an, fiind mentionata faptul ca donatorul va dona o suma in functie de posibiltati, pentru sustinerea activitatii social - umanitare al fundatiei X?

Multumesc!
Pana la 25.000 lei se poate face donatie in forma speciala de "dar manual", care conform prevederilor exprese ale legii nu este supus cerintei formei autentice a contractului de donatie, acesta putand fi in asemenea cazuri si sub semnatura privata. De facut insa la fiecare donatie un contract, pentru ca altfel daca e cu frecventa regulata, risca sa fie calificat ca unul de suma peste pragul legal cu plata fractionata.... De verificat ca statutul ONG-ului care doneaza sa prevada expes sau implicit ca acesta poate face asa ceva, ca altfel pot fi probleme de validitate a donatiei...
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatii e suficient procesul verbal asaveid asaveid Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau ... (vezi toată discuția)
Contract donatie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, In cazul in care se fac donatii in bani catre un ONG prin transfer bancar/alimentare cont, este necesara incheierea unui contract intre asociatie ... (vezi toată discuția)
Model contract dar manual amatan63 amatan63 Buna ziua, exista un model de contract care se incheie de ONG-ul care ofera un dar manual? Sau este suficienta Dispozitia de plata... Multumesc! (vezi toată discuția)