avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA colectare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

colectare tva

Am si eu o intrebare:
O firma inregistrata ca platitoare de tva ce factureaza unui cabinet medical NEplatitor de tva o factura de chirie, colecteaza tva-ul sau nu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 20:46, 14 Aprilie 2009
Factura se face cu tva.
In situatia in care la solicitarea medicului cabinetului neplatitor de TVA, contabilul firmei platitoare de TVA care inchiriaza spatiu,intocmest factura fara TVA, dar el o colecteaza, este gresit ?
Normal ca da.Este platitor de tva, factureaza ca atare.Cum factureaza fara tva dar o colecteaza?#-oCeva imi scapa.
eu stiu ca operatiunea este scutita de TVA...daca se opteaza pentru plata trebuie notificat organul fiscal...nu se aplica aceeasi regula si in cazul in care chiriasul este neplatitor?
Sugerez sa verificati prevedrile Codului fiscal capitolul TVA sectiunea operatiuni scutite...
am prezumat ca este notificat deja organul fiscal.In cazul de fata se doreste facturarea fara tva pe motiv ca beneficiarul, respectiv cabinetul medical nu e platitor de tva.Sau nu am inteles eu bine?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii donya donya BUNA ZIUA.SA VA EXPLIC MAI AMANUNTIT.DECI UN CABINET DE AVOCATURA CARE ESTE PLATITOR DE TVA INCHIRIAZA O CAMERA DIN CABINETUL SAU UNUI ALT CABINET DE AVOCATURA ... (vezi toată discuția)