avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma falimentara sau nu.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma falimentara sau nu.....

Suntem 5 angajati ai unei firme, care s-a inchis, si se va deschide alta sub un alt nume.Am fost dati in somaj dar nu ni s-au platit banii pe concediul de odihna.Ni s-au oprit si bonurile de masa pe motiv ca firma nu mai are bani,si ca este in faliment, dar se va deschide alta in loc (deci firma are bani).Am dori sa stim ce putem face pt. a recupera banii pe concediu si daca se poate contravaloarea bonurilor .La cine putem apela?Cine ne poate ajuta?Noi nu cunoastem legile.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:10, 14 Aprilie 2009
Dvs. nu aveti nici o dovada (act oficial) ca firma este in faliment. Si daca ar fi asa, dvs. puteti sa dati in judecata firma la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca sunteti scutiti de taxe.
Aflati daca s-a deschis procedura insolventei impotriva acelei societati. DAca da, trebuie sa va inscrieti la masa credala , fiecare in parte, cu sumele pe care apreciati ca firma vi le datoreaza.
DAca nu s-a deschis procedura, puteti formula o actiune in instanta, fiecare in parte, cerand drepturile salariale neacordate.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc mult pentru raspuns.Dar noi nu vrem sa ajungem in instanta, vrem sa facem o avertizare in cazul nostru, si pe cale amiabila sa fie rezolvata si aceasta problema.
Multumesc mult pentru raspuns.Dar noi nu vrem sa ajungem in instanta, vrem sa facem o avertizare in cazul nostru, si pe cale amiabila sa fie rezolvata si aceasta problema.
Intrebarea dvs. a fost: Cum se pot recupera banii?
Eu am presupus ca ati vorbit cu angajatorul si a refuzat plata datoriilor catre dvs. Alta data fiti mai expliciti.
Vorbiti cu fostul angajator (care am inteles ca este acelasi cu noul angajator - aceeasi Marie, cu alta palarie) si daca nu se rezolva faceti o sesizare la ITM.
In ultima instanta recurgeti si la actionarea in judecata a fostului angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ContSters194043 ContSters194043 Buna ziua! Am si eu o problema. Parintii mei au trait in concubinaj 20 de ani, inainte de a ma naste eu, tatal meu a mai avut 2 copii cu alta femeie, care ii ... (vezi toată discuția)
Partaj suspendat crista26 crista26 Bună seara ..Dacă un proces de partaj se suspenda din cauza reclamantului ce se întâmplă .... (vezi toată discuția)
Succesiune hnelutu hnelutu Buna ziua! As dori citeva informatii.... Ce trebuie sa fac: - suntem 7 frati si ambii parinti sunt decedati de mai mult de un an. - jumatate din casa este ... (vezi toată discuția)