avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit control fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

control fiscal

Buna seara ! am si eu anumite nelamuriri ,1. am un PFA deschis din 2007 si nu am facut nici un control la acte la ANF , ce pot sa fac ? 2. in anul 2008 am ramas in urma cu plata impozitului , il pot achita dupa controlul actelor fiscale ? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 20:22, 14 Aprilie 2009
Doriti ca ANAF-ul sa va contreleze PFA-ul? Pentru plata cu intarziere a impozitului se vor aplica penalitati de intarziere
Nu chemati organul fiscal competent in control, care nu este ANAF-ul, pana nu sunteti la zi cu plata sumelor datorate bugetului de stat.

Potrivit Legii nr. 210/2005 care a modificat Codul de procedura fiscala, pentru datoriile catre buget se calculeaza numai majorari de intarziere, nu penalitati si nici dobanzi.
nu ne temem de bau-bau!... Inspectia fiscala la persoane fizice autorizate se realizeaza de catre functionari publici din cadrul DGFP ( mai nou conform noii organigrame, incepand cu 1 mai acestia vor face parte din personalul angajat al AFP in cazul municipiilor si din DGFP pentru celelalte localitati)...Toate aceste institutii sunt in structura ANAF.
Pentru orice nelamurire apelati cu intrebari la AFP ...nu va temeti de bau-bau!!
Dl.P.a spus azi la TV ca se vor imblanzi controalele excesive, datorita impozitului forfetar.Ce- o fi vrut sa intelegem noi din asta?!
siwdem a scris:

Inspectia fiscala la persoane fizice autorizate se realizeaza de catre functionari publici din cadrul DGFP ( mai nou conform noii organigrame, incepand cu 1 mai acestia vor face parte din personalul angajat al AFP in cazul municipiilor si din DGFP pentru celelalte localitati)...Toate aceste institutii sunt in structura ANAF.

Inainte de infiintarea ANAF, o structura perfect inutila, creeata pentru rude si purtatori de carnet de partid, pe antetul DGFP-urilor era trecut Ministerul Finantelor. Asta nu insemna ca Ministerul Finantelor efectua controale in locul DGFP-urilor. Cam asta am vrut sa scriu.

Noua organigrama mi se pare ca se situeaza in linia politicii fiscale actuale: DGFP este unica la nivel de judet, pe cand AFP-urile sunt mai multe. Te pomenesti ca s-a modificat schimbarea! O data la patru ani in Finante se descopera faptul ca roata se invarte! In fine, ca multe alte aberatii care au aparut in Monitorul Oficial, voi citi si noua HG.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)
Control dgfp / analiza de risc !? doina-marieta doina-marieta Buna ziua , Am primit o scrisoare de la finante , prin care suntem informati ca am fost selectati aleatoriu si ca societatea noastra ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor tva nastasa_andrey nastasa_andrey Buna ziua Am primit instiintare de la anaf ca am depasit plafonul de 119 mii ron pe anul 2009 si trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa platesc ... (vezi toată discuția)