avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Mandatare pentru inchidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Mandatare pentru inchidere PFA

Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui sa merg cu intreg dosarul PFA la DGFP din orasul de domiciliu, ca sa radiez / inchid totul.

Mi s-a spus ca trebuie sa merg in maxim 5 zile de la inchidere, dar nu voi avea timp. Vreau sa mandatez pe cineva sa mearga in locul meu cu dosarul, pentru inchidere. Este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Ciprian Cocu , Consilier juridic 10:28, 15 Octombrie 2014
DA, cu o Procura speciala in forma autentica (notariat)
Daca nu reusesc sa mandatez in termenul de 5 zile si persoana mandatata sa mearga la DGFP, ce masuri se pot dispune?

Si o alta intrebare: inca nu am primit de la ANAF decizia de impunere pe taxele PFA. Lichidarea PFA nu incurca cu nimic, corect? Primesc decizia si achit taxele in baza ei, pentru ce activitate a avut PFA?
Ca sa inchideti PFA-ul va trebuie un certificat fiscal(Administratia Financiara unde aveti sediul profesional) din care sa rezulte ca nu aveti datorii catre bugetul de stat si apoi se poate radia de la Oficiul Registrului Comertului.
Pentru radierea PFA nu este in nici un caz necesar un certificat de atestare fiscala, doar la SRL si nu este cazul. De aceea in cazul PFA este necesar sa mergeti la Administratia Financiara dupa eliberarea actelor finale de la ORC, in termen de 30 de zile si nu 5.
Nu trebuie sa facem confuzie intre certifiactul fiscal eliberat de AFP si certificatul de atestare fiscala eliberat de administratia locala-serviciul taxe si impozite(primarie). Certificatul fiscal prezinta datoriile pe care PFA-ul, I.I., I.F., le are la bugetul de stat ( impozit pe profit,TVA, somaj, CAS, CASS, etc.) iar certificatul de atestare fiscala prezinta proprietarii unui bun imobil si impozitele aferente acestuia(achitate la zi sau nu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unei intreprinderi familiale handariel handariel Buna ziua! Avem o firma IF, de mult (fost transferat din AF) si acuma vreau sa desfiintezi, dar problema e ca nu CAS-ul nu este platit de ani buni in ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a inchide un PFA. Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Mentionez ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Control fiscal livia77 livia77 Buna seara ! am si eu anumite nelamuriri ,1. am un PFA deschis din 2007 si nu am facut nici un control la acte la ANF , ce pot sa fac ? 2. in anul 2008 am ... (vezi toată discuția)