avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare fiscala I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare fiscala I.I.

Bun gasit! Maine imi ies actele de la Registrul Comertului pentru o I.I. (activitati de creatie cod CAEN 9003). Pe scurt, am initiat cu atelier de jurnalism, deci am dedus ca intra la categoria 'activitati din profesii liberale'.
As vrea sa inteleg ce pasi am de urmat in continuare, ce anume completez pt Finante - ce declaratii si ce specificatii trebuie sa nu uit...

Multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
alexandrada, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:58, 28 Ianuarie 2014
In maxim 15 zile de cand primiti certificatul de inregistrare de la registrul comertului, mergeti la finante si completati formularul 070 si declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014. Daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil, depuneti si declaratia 600 cu venitul lunar asigurat (minim 805 lei lunar) de unde va rezulta o contributie lunara la pensie de 252 lei.
Apoi primul termen de plata pentru platile anticipate la impozitul pe venit 16% si sanatate 5,5% si pensie, este 25 martie 2014.
Am inteles si chiar ma ajuta foarte mult raspunsul dvs!
Sunt angajata in alta parte, deci inteleg ca ramane de plata contributia la pensie si cei 16% din profit...
Dar indraznesc sa va mai cer un sfat. Habar n-am cat sa declar la venitul estimat. Atelierul meu va dura numai cateva luni si nu voi scoate mai mult de 300-400 lei/ anul in curs. Bani pe care as vrea sa-i 'investesc' la momentul potrivit, intr-o imprimanta... In conditiile astea, ce ar mai ramane de declarat la estimare? :D
Multumesc!
Ramane doar impozitul pe venit 16% si contributia la sanatate 5,5%.
Depuneti declaratia 220 la administratia fiscala de domiciliu (intrebati la registrul comertului unde se afla). Fata de aceasta suma platiti trimestrial , pana pe 25 a ultimei luni din trimestru plati anticipate. Anul urmator, cand depuneti declaratia 200 cu toate incasarile si platile din 2014, se face regularizarea fata de ce ati platit in timpul anului.
Venitul estimat e raportat la tot anul 2014, chiar daca veti lucra si incasa doar cateva luni, asa ca nu treceti o suma prea mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit si declaratii la intreprindere individuala gryfy gryfy buna ziua . am o ii , ce documente trebuie sa prezint la finante pentru plata impozitului pe profit si ce declaratii mai trebuie depuse , este o intreprindere ... (vezi toată discuția)
Incepere activitate de la autorizare el_grande el_grande In cat timp esti obligat sa pornesti afacerea de la primirea autorizatiei? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru functionarea unui pfa :d zorpika zorpika Hey, am resusit sa imi deschid un PFA si am nevoie de ajutorul vostru. :) Cine stie ce am nevoie mai departe , gen : chitantier , registru , stampila etc.? ... (vezi toată discuția)