avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Acte necesare pentru functionarea unui PFA :D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Acte necesare pentru functionarea unui PFA :D

Hey, am resusit sa imi deschid un PFA si am nevoie de ajutorul vostru. :) Cine stie ce am nevoie mai departe , gen : chitantier , registru , stampila etc.? merci .
Cel mai recent răspuns: zorpika , utilizator 18:32, 5 Ianuarie 2014
Dupa ce v-au iesit actele de la registrul comertului si v-ati inregistrat si la finante cu declaratia 220 pentru venitul estimat si 600 pentru venitul asigurat la pensie(daca nu mai aveti un alt contract de munca valabil) trebuie sa va luati registrul jurnal de incasari si plati care apoi trebuie vizat la inspectorul de la finante.
Nu stiu ce activitate desfasurati si de aceea aveti grija sa nu incepeti activitatea fara avea casa de marcat fiscalizata, daca e cazul.
Daca nu sunteti obligat sa aveti casa de marcat, incasarile le faceti cu factura si chitanta pe care le puteti cumpara de la centrele de imprimate tipizate sau, daca activitatea va permite, puteti sa le editati pe calculator si lista la imprimanta.
Stampila v-o confectionati la cei care fac asa ceva.
In rest, intrebari puteti pune pe parcurs dar la cazul concret, adica la ce faceti.
Va multumesc frumos! Mama mea si a deschis un pfa pt a putea comercializa vin si miere de albine insa eu ma ocup de el .Ea vrea sa beneficieze de vechime pe cartea de munca si sa aiba asigurare medicala pentru ca in prezent este casnica .
Acum pana la 31 ianuarie 2014 trebuie sa depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru 2014 si declaratia 600 cu venitul lunar asigurat pentru contributia la pensie.nVenitul asigurat pentru contributia la pensie difera de venitul estimat din D220, si in 2014 el nu poate fi mai mic de 805 lei lunar ceea ce duce la o contributie lunara de plata de 252 lei.
Pana la 25 februarie trebuie sa mai depuneti si declaratia 392b.
Am inteles , va multumesc pentru ajutor ! O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare fiscala i.i. alexandrada alexandrada Bun gasit! Maine imi ies actele de la Registrul Comertului pentru o I.I. (activitati de creatie cod CAEN 9003). Pe scurt, am initiat cu atelier de jurnalism, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ii qwery666 qwery666 Buna ziua ce acte trebuie am nevoie sa depun dupa ce primesc autorizatia pt II. Mentionez ca vreau sa fac un magazit si trebuie sa cumpar o casa de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Ma puteti ajuta va rog, cu urmatoarele intrebari? 1. Acum mi-am infiintat PFA-ul. De cand sunt obligat sa depun si declaratia 600? Daca o depun peste 3 luni ... (vezi toată discuția)