avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Stie cineva ce s-a intamplat astazi cu greva si
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Stie cineva ce s-a intamplat astazi cu greva si

daca astazi s-au tinut sedintele de judecata la judecatoria sectorului 1?

multumesc
av. Ileana Schwarz
Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri, după întâlnirea cu reprezentanţii Projust, că presiunile nu rezolvă problemele şi că nu există fonduri pentru plata drepturilor salariale restante obţinute prin hotărâri judecătoreşti. „Lamentările, conflictele, solicitările care fac abstracţie de contextul în care ne aflăm nu pot aduce soluţii“, a spus ministrul. Acesta a mai precizat că pe 15 şi 16 aprilie se va întâlni cu preşedinţii şi prim-grefierii Curţilor de Apel din ţară pentru a încerca să rezolve conflictul. Personalul auxiliar din justiţie s-a săturat însă să aştepte. Preşedintele Projust, ªtefania Teleman, a anunţat ieri, după întâlnirea cu Predoiu, că personalul auxiliar se pregăteşte să declanşeze greva de avertisment începând cu 15 aprilie, iar dacă nu se va ajunge la niciun fel de soluţie se va declanşa greva generală începând cu 21 aprilie. Pe de altă parte, şi judecătorii care nu şi-au primit drepturile salariale obţinute în instanţă s-au solidarizat cu grefierii şi au precizat că vor contesta în contencios administrativ ordinul ministrului justiţiei din 9 aprilie, prin care personalul auxiliar primeşte sporul de 50% numai în baza unei hotărâri definitive. „Solicităm ministrului justiţiei eliminarea de îndată, după adoptarea bugetului pe 2009, a discriminărilor salariale între magistraţi, anularea imediată a ordinelor din 9 aprilie. (...) în cazul în care răspunsul MJ nu va fi în concordanţă cu declaraţiile şi angajamentele publice ale ministrului, judecătorii îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă“, se precizează în protestul judecătorilor. (sursa: Curentul).

Stie cineva daca la J4 se tin sedintele?
Luni s-au tinut sedintele la JS4, mai departe nu stiu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luni 7.09 judecatoria sector 1- protestul continua? peraspera peraspera Nu prea am inteles ce se va intampla, azi nu am ascultat. (vezi toată discuția)
Luni, 07.09.09. judecatorie sector 4 alexandru andra alexandru andra Buna ziua Stiti cumva daca astazi s-a tinut sedintele la judectaoria sectorului 4?? Nu am ajuns acolo si as fi vrut sa stiu. Multumesc (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)