avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial.
Daca se realizeaza acest imprumut autentificat de un notar (cand debitorul si creditorul se intalnesc si merg impreuna la notar), si nu este nevoie de nimic altceva decat de actul de identitate (asa cer cei care posteaza astfel de anunturi pe internet, nu cer niciun fel de garantie) cum isi recupereaza oamenii aceia banii, daca la un moment dat debitorul nu mai plateste? Notarul ce executa?
Am avut o discutie cu un prieten pe aceasta tema si as dori o parere avizata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 11:16, 29 Ianuarie 2014
Notarul nu executa nimic..... :)
El autentifica contractul de imprumut intre parti, pune in vedere impumutatorului ca nu a cerut nuci garantie reala imobiliara, adica un imobil, nici mobiliara, de exmplu o masina, bijuterii, bunuri mobile in general, ci este creditor chirografar, adica are un drept de gaj general pe bunurile debitorului, adica al imprumutatului.
Actul autentic este titlu executoriu, adica la scadenta, imprumutatorul se poate adresa executorului judecatoresc fara a mai merge in instanta.
Insa trebuie sa stiti ca un creditor ipotecar are intaietate, adica se va indestula primul, pe cand creditor chirografar nu...
Multumesc pentru raspuns.Stiu ca notarul nu executa nimic.A fost o greseala de exprimare.Reformulez: daca debitorul nu are casa, nu are masina, nu are bijuterii, etc.atunci exista posibilitatea ca imprumutatorul sa nu isi mai recupereze datoria??
Da, exista aceasta posibilitate,....mai in gluma nu avem inchisoarea datornicilor....
Multumesc! Eeee...multe nu avem!!
Sa aveti o noapte linistita!
Si totusi...care este misterul existentei atator anunturi pe internet in aceste conditii? Acei oameni vor neaparat sa piarda bani, sau chiar toate sunt teapa?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Se pot pune și popriri pe venituri, așa că în caz de neplată se poate aplica o poprire de pana la 50% din venitul lunar.

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut notarial fara dobanda-camatari ContSters69724 ContSters69724 In ultima vreme sunt foarte ingrijorata de cat de multa lume imi povesteste ca este datoare la camatari. Oamenii dau vina pe banci, care au restrans creditele ... (vezi toată discuția)
Credit chirografar dll dll Buna ziua ... numele meu este DAN si am nevoie de sfatul dvs. pentru situatia in care ma aflu : In data de 09.04.2010 am imprumutat o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumuturi alexandrumartyn alexandrumartyn Buna ziua, Am in gand sa fac un imprumut si am gasit in diverse locuri (internet,flyere,etc) anumite anunturi de genul \\\\"persoana fizica (chiar si PFA) ... (vezi toată discuția)