avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii

sotul meu are datorii la finante neplatite din impozit PFA. Dupa decesul lui le preiau eu acele datorii? Daca divortez mai exista vreun risc. Toate bunurile comune sunt pe numele meu iar locuinta este a parintilor mei.Ce riscuri sunt sa platesc eu acele datoriri? propriri pe bunuri sau altceva........
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:17, 30 Ianuarie 2014
Buna ziua,

preluati datoriile la succesiune doar daca pri mostenire luati si bunuri de pe urma sotului si doar in cuantumul bunurilor mostenite.

Daca divortati nu il mai mosteniti.

Daca aveti bunuri mobile comune, chiar daca sunt pe numele dvs, creditorul poate cere partajarea lor si executarea silita dupa ce vor fi atribuite sotului.
la un eventual partaj dupa divort el nu are nici un bun. Locuinta este a parintilor mei iar cele casnice sunt tot a lor TV, frigider aragaz, etc. Aceasta este intrebarea daca vine fiscul si imi pune propire pe bunurile casnice caci altceva nu am
Nu o sa vina, stati linistita, executorii bugetari nu sechestreaza niciodata bunurile casnice, asta ca sa nu mai spun ca ele sunt cam neurmaribile ma refer aici la cele scrict necesare traiului.
Plus ca atata timp cat sunt ale parintilor, nu au nicio legatura cu sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil in comun, bunuri in comun tibys tibys Buna ziua, -Se poate executa silit un imobil in proprietate comuna cu sora si mama ? - Se pot executa bunurile strict necesare ? Nu exista alte venituri ... (vezi toată discuția)
Discutii de viitor .. partaj la bunuri achizitionate inaintea casatoriei Aurel24 Aurel24 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarele intrebari: Momentan detin teren + casa + masina, toate pe numele meu. In viitorul apropiat ma voi ... (vezi toată discuția)