avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate pierduta (persoana nedeplasabila)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate pierduta (persoana nedeplasabila)

Buna ziua

O persoana in varsta si-a pierdut CI fara a mai fi recuperata. Fara CI nu poate ridica pensia. Nu se poate deplasa din cauza bolii ce o tine la pat pentru a face alta. Problema este ca acum locuieste la unul din copii in alt oras decat cel in care isi are domiciliul.
Exista vreo posibilitate sa isi ridice pensia in vreun fel, unul din copii sa prezinte procura notariala, politia din localitate sa emita vreun act provizoriu, etc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:35, 29 Ianuarie 2014
Buna ziua,
E cam incurcata...
Nu poate face procura pentru ridicarea pensiei pentru ca nu are carte de identitate.
Nu poate obtine carte privizorie decat de la Evidenta persoanelor de la locul de domiciliu.

Daca este nedeplasabil o solutie ar putea fi solicitarea unei carti de identitate cu domiciliul la acela dintre copii la care locuieste, cu rugamintea ca un lucrator de la Evidenta sa vina sa ii faca poza acasa cu statia mobila.

Dupa aceea, avand CI, poate solicita transferul pensiei pe card - poate face procura pentru formalitati. Nu este complicat:
[ link extern ] /
Daca va hotarati sa ii transferati pensia pe card intrebati si in subforumul Pensionari si probleme juridice legate de pensii, poate acest link nu contine toate informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - buletin sau buletin provizoriu vip2you17 vip2you17 buna ziua am nevoie ajutor, este vorba ca propietara e plecata in spania si nu poate fii prezenta sa imi fac noul buletin, mi-a expirat buletinul pe data 24 ... (vezi toată discuția)
La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
Trecere pensie in cont bancar din pensie prin posta Socol Socol Ce trebuie intreprins pentru a primi pensia pe card? Pana in prezent, pensia venea acasa, adusa de postas. Tinand cont ca pensionarul este nedeplasabil, poate ... (vezi toată discuția)