avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare masina cu taxa auto recuperata de doua zile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare masina cu taxa auto recuperata de doua zile

Buna ziua,
Doresc sa vand o masina. Am castigat procesul de recuperare al taxei auto in urma cu 2 zile (dar inca nu am primit banii), deci intentionez sa o dau la un pret mai mic (pretul corect pentru taxa recuperata). Am inteles ca, pana nu primesc banii de la finante, cea ce poate dura mai bine de o luna, persoana la care vand masina o poate inmatricula fara sa plateasca taxa, pentru ca inca nu figurez cu ea nerecuperata la ANAF. Nu m-ar deranja prea mult daca nu as stii ca persoana la care o vand vrea sa o vanda mai departe si poate ca o sa o dea la pret de masina inmatriculata. Astfel, cealalta persoana care o va cumpara, o va inmatricula, nestiind ca, in momentul in care va vrea sa o vanda la randul ei, va trebui sa o vanda la pret de masina neinmatriculata.
Ce as putea sa fac pentru ca, daca vand maine masina, cel care o cumpara sa nu o poata inmatricula fara a plati taxa, chiar daca eu inca figurez cu taxa nerecuperata?
Va multumesc,
Cu stima,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: bogdano18 , utilizator 11:15, 29 Ianuarie 2014
Daca la momentul vanzarii taxa pe care ati platit-o nu vi s-a restituit de finante, chiar daca aveti in acest sens o hotarare, cumparatorul va inmatricula masina pe numele sau fara a fi obligat sa plateasca timbrul de mediu. In privinta vanzarilor ulterioare, daca dvs veti recupera taxa, ceilalti cumparatori vor trebui sa achite timbrul de mediu, si in aceasta privinta nu puteti face nimic, deoarece prin vanzare ati pierdut dreptul de proprietate asupra masinii, care s-a transferat in proprietatea cumparatorului si la fiecarea vanzare, va opera transferul dreptului de proprietate. Singura solutie ar fi sa nu recuperati taxa in baza sentintei.
Va multumesc pentru raspuns.
Cu stima,
Bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu / iccj-2014 AlMun AlMun Buna ziua! Am achizitionat in luna Septembrie 2014 un autoturism inmatriculat in Romania, fiind asigurat de proprietarul ei ca nu a fost recuperata taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)