avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG sa plateasca un serviciu oferit de o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG sa plateasca un serviciu oferit de o persoana fizica?

ONG-ul are ca scop integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. Una dintre nevoile sesizate in centre este cea a copiilor de clasa a 12-a de a face meditatii pentru a lua BAC-ul. Noi am vrea sa le platim aceste ore, cu un profesor, insa nu stim cum am putea face acest lucru in mod legal.
Buna dimineata, in baza unui contract de prestari servicii, in care se stipuleaza serviciul pe care il presteaza persoana, suma pe care o primeste, iar din aceasta suma i-a fost retinut s-au nu impozitul.
Ar trebui sa incheiati contract de prestari servicii cu un profesor care isi desfasoara activitatea ca PFA, asadar un profesor meditator care activeaza legal. Sunt din ce in ce mai multi profesori care sunt autorizati ptr astfel de activitati. Numai asa puteti justifica banii oferiti ptr serviciile de meditatii. Se mai poate face un contract de voluntariat, in aceste cazuri trebuie sa gasiti un profesor dispus sa presteze servicii gratuit.
Multumesc!
Fiind vorba de o activitate repetitiva, remunerata, singurele optiune legale sunt angajarea cu contract individual de munca sau, daca acel profesor are o forma juridica specifica de autorizare pentru asemenea activitati, ex. PFA, contract de prestari servicii intre ONG si acel PFA...
Contract civil (ce se numea mai demult ”conventie civila de prestari servicii”) pe baza Codului CIvil, cu cineva in calitatea lui de persoana fizica (deci nu de persoana autorizata a desfasura activitati independente ex. PFA) este legal numai la activitati unice, de scurta durata, de ex. o data cateva ore... daca e pe durata multor zile, sau repetitiv, incheierea unui contract civil in locul unuia individual de munca este ilegala.
Deci daca e vorba de 4 sedinte pe luna (a cate 2 ore), timp de 4 luni se poate incheia contract de prestari servicii?

Alte discuții în legătură

Cum putem plăti un specialist/profesor pentru a se ocupa de dezvoltarea intelectuală a unor copii? (sector ong) StefanLupu94 StefanLupu94 Buna seara, Suntem un ONG inființat anul acesta și nu avem încă foarte multă experiență, drept urmare adresez această întrebare aici. În cadrul ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Mai exista alta forma de angajare in afara de cim ? nicolaecostel nicolaecostel Buna seara, Doresc sa angajez o persoana fizica care nu o sa aibe de lucru in fiecare zi, sa zic 3 zile pe sapt, max 2 ore pe zi. Pot sa o angajez si ... (vezi toată discuția)