avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG sa plateasca un serviciu oferit de o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG sa plateasca un serviciu oferit de o persoana fizica?

ONG-ul are ca scop integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. Una dintre nevoile sesizate in centre este cea a copiilor de clasa a 12-a de a face meditatii pentru a lua BAC-ul. Noi am vrea sa le platim aceste ore, cu un profesor, insa nu stim cum am putea face acest lucru in mod legal.
@AndaBrailean: Daca este vorba de doar cateva sedinte, intr-adevar pentru un total mic de ore ar fi excesiv sa se pretinda contract de munca, deci in acest caz este OK un contract pe baza codului civil.
@Octavian Rusu - ”contract legal si prevazut de codul civil” - chiar, Dvs. cum ati califica juridic un asemenea contract, daca il mentionati ca ”prevazut de Codul Civil” - contract de antrepriza? Contract de furnizare? Ca in Codul Civil nu e reglementata conventia / contractul civil de prestari servicii, si vechea lege speciala care o reglemeta e demult aborogata...
Contractul poate avea ambele temeiuri juridice. Eu recomanda contractul de furnizare (art.1766 si urmatoarele din Noul Cod Civil). Nu cred ca este cazul a face o discutie mare in jurul temeiului juridic pentru ca nici pe anteriorul cod civil nu exista conventia civila definita ca atare si in mod distinct (din cate imi amintesc eu).
Cei care implementam fonduri structurale stim ca in Ghidurile Solicitantilor (ex. AMPOSDRU) sunt prevazute ca fiind eligibile contractele incheiate in baza Codului Civil pt activitatile mai mici de 6 luni. Daca ar fi ilegal, cred ca nu ar fi prevazute acolo in mod expres. Este doar un exempu si nu o argumentare juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem plăti un specialist/profesor pentru a se ocupa de dezvoltarea intelectuală a unor copii? (sector ong) StefanLupu94 StefanLupu94 Buna seara, Suntem un ONG inființat anul acesta și nu avem încă foarte multă experiență, drept urmare adresez această întrebare aici. În cadrul ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Mai exista alta forma de angajare in afara de cim ? nicolaecostel nicolaecostel Buna seara, Doresc sa angajez o persoana fizica care nu o sa aibe de lucru in fiecare zi, sa zic 3 zile pe sapt, max 2 ore pe zi. Pot sa o angajez si ... (vezi toată discuția)