avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel - ordonanþã preºedinþialã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel - ordonanþã preºedinþialã

Împotriva unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a respins o cerere de ordonanţă preşedinţială (obligaţia de a nu face) se poate face apel ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:16, 30 Ianuarie 2014
Art. 999 NCPC - Calea de atac in procedura ordonantei presedintiale

(1) Dacă prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanţa este supusă numai apelului în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.
(2) Instanţa de apel poate suspenda executarea până la judecarea apelului, dar numai cu plata unei cauţiuni al cărei cuantum se va stabili de către aceasta.
(3) Apelul se judecă de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor. Dispoziţiile art. 998 alin. (4) sunt aplicabile.
(4) Împotriva executării ordonanţei preşedinţiale se poate face contestaţie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala-ncpc elena20a elena20a Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa atac decizia din dosarul de fond (ordonanta presedintiala-stabilirea unui program de relatii personale cu minora), ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Am deschis proces pentru custodia minorului si în același timp k ordonanța președințială pentru a putea părăsi tara 1 luna. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)