avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet pierdut de firma curierat rapid
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet pierdut de firma curierat rapid

Buna ziua!
Pe data de 13 decembrie am trimis retur un colet cu un laptop firmei de unde il cumparasem deoarece nu era ceea ce cerusem. Mentionez ca firma unde trimiteam are contract cu firma de curierat. Am chemat livreurul, a preluat coletul (nu am fost intrebat de valoarea coletului), mi-a dat acea chitanta, eu am plecat, el a ramas pentru ca trebuia sa mai livreze un colet.
Sunt sunat dupa aprox. 30 min. ca nu mai gaseste coletul...il scosese din masina (din fata) pentru a-l pune in spate dar probabil s-a incurcat cu cealalta livrare, a uitat coletul langa masina si a plecat. Mai mentionez ca totul se desfasoara in fata unui camin studentesc si intamplarea este surprinsa de o camera de supraveghere. Intre timp 2 persoane (studente) au luat coletul si au intrat in campus. Livreurul a depus plangere la politie abia dupa zece zile (am inteles ca acesta este timpul in care o persoana care gaseste ceva este obligata sa restituie acel bun). Deoarece fetele erau din capus toata lumea se astepta se fie gasite relativ rapid, totusi nici in acest moment nu se stie cine sunt.
Scuze ca am povestit intamplarea cu atatea amanunte...
Pana acum am tot sunt ba la livreur/sef livreur Cluj/politie pentru a afla daca s-a descoperit ceva. Am intrebat firma de curierat daca mi se restituie contravaloarea coletului dar mi s-a spus ca daca nu a fost asigurat ei nu imi restituie nici un ban (chiar daca pot dovedi valoarea coletului - copie dupa factura produsului trimis) si trebuie sa astept pana se gaseste coletul.
Va rog sa imi spuneti care ar fi procedura sa-mi recuperez banii? daca e sa fac plangere (la protectia consumatorului oare?).
Multumesc anticipat pentru intelegere!
Cu respect,
Bruckner Leonard
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 10:38, 30 Ianuarie 2014
Inca ceva foarte tare...
In campusul Hasdeu Cluj unde s-a pierdut coletul este si sediul politiei campusului; in timpul in care coletul era pe jos unul dintre politisti in drumul sau spre un magazin vede coletul si il loveste de cateva ori cu piciorul pentru a verifica daca este ceva in cutie. Chiar daca simte ca este plina cutia, o lasa in aclasi loc, isi continua drumul la magazin si se retrage in sectia de politie.
Intreband superiorii acestuia de ce a lasat coletul jos (avea scris pe el "atentie fragil" + adresa de livrare) mi s-a spus ca nu era treaba politistului (chiar daca in uniforma si in timpul programului) sa ridice coletul, ceea ce mi se pare absurd...Romania si Politia Romana.
Faceti o plangere la protectia consumatorului. Luati legatura cu ,,seful mare,, al firmei de unde ati cumparat coletul, explicati situatia, luati legatura si cu superiorul celui de la firma de curierat. Pana la urma trebuie sa primiti ori coletul cu pricina, ori c/valoarea produsului, ori alt produs similar. Cineva trebuie sa isi asume raspunderea.Eventual sa fie gasite persoanele care au intrat fara drept in posesia coletului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)