avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbarea permisului și a actelor unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbarea permisului și a actelor unei mașini dupã divorț și revenirea la numele anterior

Este obligatorie schimbarea permisului și a actelor unei mașini după divorț și revenirea la numele anterior ? Există un termen în care trebuie schimbate actele ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:40, 30 Ianuarie 2014
Art.11. -
(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art.24. -
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.
Mulțumesc ! În cazul în care proprietarul ( proprietara) nu a solicitat schimbarea în termenul stabilit de lege,care sunt sancțiunile ?
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Fritzconstantin, utilizator
Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

4. neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;

clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;

1 pct = 85 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui obliga si schimbarea permisului de conducere? mihai15mai mihai15mai Buna ziua, Schimbarea numelui obliga si schimbarea permisului de conducere? As vrea sa stiu pentru ca la casatorie mi-am schimbat numele si parca nu as sta la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu am trecut autoturismul pe numele meu in cele 30 de zile de la achizitionarea acestuia? ionutzmihai56 ionutzmihai56 am o mare dilema,am cumparat o masina acum 1 an si am toate actele in regula ,am bagat masina la primarie la impozit numai ca nu am fost sa schimb talonul....o ... (vezi toată discuția)