avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pe casa

Bună seara!
Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul căsătoriei, pe terenul moştenit de la părinţii săi.
Are autorizaţie de construcţie.Casa a fost înscrisă pe titlul de proprietate a bunicului(tata lui tata), împreună cu terenul arabil din extravilan al acestuia. Surorile tatei vor să dezbată succesiunea tatălui lor, (bunicului meu)şi au solicitat prin cererea de chemare în judecată, împărţirea doar a terenului extravilan, recunoscând că tata a construit casa cu mama ,conform CM eliberat de notar.
Pe ce cale putem obţine acte de proprietate pe casă, eu cu mama?
Trebuie să facem cerere reconvenţională si să solicităm să se dezbată succesiunea şi asupra intravilanului?Vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns urgent.
Mulţumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:27, 31 Ianuarie 2014
Pe ce baza s-a facut certificatul de mostenitor? Casa nu este intabulata pe tatal si mama dvs.? Ar fi bine sa mergeti la un avocat cu actele care le aveti, sa va sfatuiasca ,dar in nici un caz nu faceti cerere reconventionala pentru terenul intravilan pe care este casa, ar fi posibil ca judecatorul sa considere ca au dreptul si surorile tatalui dvs. la acel teren.O zi buna sa aveti.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mine58 mine58 Am urmatoarea situatie : Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013. Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Nelamurire certificat mostenitor goga21 goga21 Titlul de proprietate pe terenul intravilan si extravilan a fost emis pe numele tatalui meu in anul 1994 .In acelasi an tatal meu a decedat.Succesiunea s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)