avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o societate comerciala sa isi plateasca angajatii cu 75% din salariul de baza in conditiile in care aceasta societate inregistreaza pierderi , are o activitate de productie iar desfacerea produselor finite este foarte anevoioasa ,mai pe scurt are dificultati financiare si pe baza unei hotarari a conducerii societatii plateste angajatii cu 75 % din salariul de baza . Va

multumesc.
Cel mai recent răspuns: anomis26 , utilizator 13:54, 31 Ianuarie 2014
1. Ce sistem de salarizare este folosit de angajatorul dvs?
- Salarizarea după timpul lucrat (în regie).-
- Salarizarea în acord direct (pe bucată).

2. . Este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.

3. . În conformitate cu dispoziţiile art.41 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege. În toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este temporară.
Salarizarea este dupa timpul lucrat , a lucrat doar desfacerea si tesa ,salariul este fix in fiecare luna,desfacerea fiind agenti comerciali si soferi platiti si ei cu 75% .Cat poate merge asa?
1. Salarizarea dupa timpul lucrat se aplica in deosebi in urmatoarele situatii:
- la locurile de munca unde rezultatele muncii nu depind de efortul angajatului;
- la locurile de munca unde rezultatele muncii nu se pot masura;
- la locurile de munca unde intarzierile sau intreruperile apar variabil, impiedicand folosirea continua a normelor de productie;
- cand evidenta rezultatelor pe individ este foarte greu de tinut sau este costisitoare;
- cand calitatea produselor este mai importanta decat cantitatea produsa;
- cand sarcinile efectuate prezinta un grad ridicat de pericol.

Detalii
[ link extern ]

2. Puteti ataca in instanta decizia unilaterala a angajatorului de modificare a salariului.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare tesa dragosmusat dragosmusat Care sunt modalitatile de salarizare pentru personalul TESA? Exista vreo modalitate ca personalul TESA dintr-o intreprindere sa fie platit in cote procentuale ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului de incadrare. Ovisan Ovisan Buna! In luna martie a.c. datorita intrarii in pierdere a uneia din cele 2 sectii de productie ale societatii la care lucrez (mentionez ca deservesc ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu dorel13 dorel13 O societate SA, care este in reorganizare judiciara nu functioneaza bine din punct de vedere economic, poate intra in faliment si exista riscul sa nu se mai ... (vezi toată discuția)