beduin a scris:
..........................
Cat despre sansele de a obtine custodia copilului stiu ca acestea sunt practic inexistente (datorita in principal practicilor instantelor de judecata) .................
Eu nu consider ca instantele acorda mamelor custodia copiilor foarte mici pentru ca "asa se practica", ci pentru ca - intotdeauna - instanta urmareste interesul major al copilului si cantareste probele administrate in fata sa, prin prisma acestui interes major al minorului si nu prin prisma interesului (orgoliului) paratului sau al reclamantului...
Cu privire la nesiguranta dv. in ceea ce priveste valorificarea acelor plangeri penale, va pot spune urmatoarele:
Plangerea o faceti in 2 exemplare, daca sunteti hotarat, o depuneti la politie si pe exemplarul dv. veti solicita nr. si data de inregistrare. Dupa care, daca va impacati cu sotia, depuneti o declaratie de retragere a plangerii si gata.
Daca, dupa un timp va ganditi ca cea mea buna solutie este, totusi, divortul, veti avea ca probe si aceste inscrisuri, in speta exemplarul 2 din acele plangeri penale depuse si retrase la un moment dat, aratand instantei totodata si motivele care au stat la baza acestei manifestari de vointa. Este bine de asemenea sa aveti un prieten, doi sau rude carora sa le impartasiti toate aceste trairi si sentimente care va incearca in timpul casatoriei pentru ca, dupa caz, acestia sa poata depune marturie in fata instantei cu privire la motivele de fapt ale desfacerii casatoriei.
Sunt multe de spus dar, va recomand sa obtineti o consultatie juridica a unui avocat care sa va lamureasca toate problemele pe care le aveti pentru a va clarifica situatia si pentru a sti pe viitor ce consecinte pot avea anumite fapte. ;)