avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma pregatesc de divort - obtinere incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma pregatesc de divort - obtinere incredintare minor

Asta este. Nu am vrut sa se ajunga aici dar se pare ca alta solutie nu mai este. Am citit mai devreme diverse postari pe forum legate de divort, de partaj si de tutela minorului. Cu toate ca copilul este foarte mic (6 luni) imi doresc foarte mult sa il scot din mediul in care il tine sotia. Celelalte aspecte legate de partaj, vina/culpa sau motive sunt mai putin importante in acest moment. Ma intereseaza cum si ce ar trebui sa fac pentru a obtine copilul. Mai multe detalii am sa ofer numai prin mesaje private; nu imi place sa imi spal lucrurile in public chiar daca sunt constient ca un divort asta va face pana la urma ...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:09, 17 Aprilie 2009
De acord cu Cora la partea despre incredintarea copilului...
In plus, in cazul dv., nici nu ajungem sa gandim ca practica e asa sau invers, ca ne proptim in lipsa argumentelor.
Repet, nu ati adus argumente de ce sa va fie incredintat copilul dv.
Or, cum sa dea vreo instanta o astfel de hotarare cand dv. insiva nu va sustineti cauza?

Despre plangeri, ori o iertati, ori faceti plangere... nu e cale de mijloc si nu conteaza motivele pentru care nu ati depus plangere cat timp puteati sa o fi depus in termen. Asa incat, dv. alegeti.
Viata e plina de alegeri care ne sfasie ratiunea intre doua sau mai multe posibilitati... dar suntem adulti si luam o decizie.

Cat despre incredintare, incercati sa va expuneti macar dv. care sunt argumentele, ca nu am citit vreunul clar...
Vreti sa scoateti copilul din mediul in care il tine... sotia? Nu e acelasi mediu in care il tineti si dv atunci cand sunteti langa sotie si copil?

Sotia pare sa aiba un motiv de divort... chiar daca unul peste care doi oameni maturi, care si-au unit destinele prin dragoste, ar putea trece.
Cine vrea divortul, de fapt? As crede ca ea, deoarece afirmati ca trage de timp si "mimeaza” o impacare... (va citez): "deoarece stie ca daca ar deschide actiunea de divort in acest moment as putea sa depun plangeri penale impotriva ei si/sau a familiei ei pentru lovire/amenintare/violarea corespondentei etc”. Vreti sa "conservati” aceste plangeri pe care le-ati putea depune impotriva ei si/sau familiei... (nu puteti). Dar, daca va impacati – real sau mimat – cum ramane cu mediul din care doreati la inceput sa luati copilul? Se va schimba ceva? Veti pleca mai rar din tzara, nu veti mai accesa site-uri :-/ matrimoniale?
Cu sau fara aceste plangeri inregistrate oficial (pt lovire v-ar trebui si un certificat de la IML – pt a dovedi fara echivoc afirmatia) nu dovediti ca sotia e o mama rea, ci doar – eventual – ca e o femeie care nu mai vrea langa ea un barbat dependent de site-uri matrimoniale – si reactioneaza sub imperiul impulsului: amenintand, lovind, citind corespondenta sotului (pt ca are dreptul sa stie daca sotul o inseala sau nu)...

Chiar daca depuneti respectivele plangeri in eventualitatea ca le veti folosi in procesul de divort "sansa” pe care credeti ca o veti avea se rezuma la aceea ca s-ar putea desface casatoria din vina exclusiva a sotiei (ceea ce nu inseamna ca aveti sanse mai mari pt incredintarea bebelusului) – dar ati putea pierde si aceasta "sansa” daca avocatul ei poate aduce dovezi ca lovirile au fost... in legitima aparare sau ca urmare unei "crize de personalitate" afland ca o inselati... virtual, cel putin.

"Nu am contestat ca exista sau nu motive de divort; pana la urma nu asta este important.”
Motivele sunt importante – de aceea ajung oamenii sa divorteze... Ca aleg un divort decent este altceva, dar nu inseamna ca nu sunt motive (doar ca sunt stiute numai de cei doi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort gabitzzu gabitzzu as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul ... (vezi toată discuția)
Custodie bebe 1 anisor Hade Hade Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator: vreau sa divortez, dar am o fetita de un anisor si problema este ca de cand ne-am casatorit, din 2005 eu nu am ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor alistef alistef Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit ... (vezi toată discuția)