avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri

Buna ziua,
va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma de 60.000 lei pe o perioada de 10 ani, eu fiind salariata a bancii(beneficiam de comisioane reduse).Conform clauzelor contractuale la acest credit se platesc lunar :comision de urmarire riscuri 138 Ron + comision de administrare de 30 Ron=168 Ron, comisioane care exprimate in procente se aplica pe toate perioada creditarii la valoare creditului acordat. In prezent sunt casnica(am pierdut calitatea de salariat al bancii), platesc ratele acestui credit ( aprox 1000 Ron/luna), rata care include si aceste 2 comisioane. Am intrebat la banca daca pot scapa cumva de aceste comisioane sau cel putin sa se fi aplicat la soldul creditului nu la valoarea acordata, insa am primit raspuns negativ, mai mult mi s-a spus ca nu am vazut cand am semnat contractul?. In momentul semnarii nu ma interesau comisioanele pt ca beneficiam, asa cum am precizat la inceput de reducere.(aceste 2 comisioane erau 0).Acum in situatia in care eu nu am venituri acesta suma lunara de 168 Ron ma afecteaza mult financiar. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa rezolv acesta situatie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florenta30 , utilizator 16:38, 31 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Trebuie sa ne spuneti daca la incetarea contractului de munca ati fost trecuta pe conditii standard, adica vi s-a marit dobanda la nivelul dobanzii acordate clientilor bancii. Daca este asa, atunci puteti formula o actiune in anularea clauzei abuzive.
Daca ati ramas pe dobanda preferentiala, nu puteti fi consumator in sensul legii, OG 50/2010 exclude expres aceste credite din aria de competenta ale acestor prevederi legislative privind protectia consumatorilor.
Nu puteti fi privilegiata pentru dobanda si prejudiciata pentru comision. Dimpotriva, daca veti face un calcul, diferenta de dobanda pe care ar trebui sa o platiti in cazul in care ati fi avut un contract standard e mult mai mare decat comisionul respectiv.

Daca aveti aceeasi dobanda ca cea acordata clientilor, puteti solicita in instanta anularea comisionului ca fiind abuziv.
La incetarea contractului de munca cu banca am fost trecuta pe dobanzi si comisioane standard, tocmai din acest motiv am ajuns la asa o rata lunara . Conditii preferentiale ai numai ca salariat. Odata pierduta acesta calitate treci pe standard. In aceste conditii mi-ar trebui un avocat specializat pe astfel de spete cu bancile, dar avocatii costa si veniturile mele....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit de consum michelangelo michelangelo Buna Ziua, Numele meu este Mihai Mihaescu si am fost angajat al Banci Romanesti pana acum 4 luni. Fiind angajat al acelei compani, in perioada 29.11.2007 ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare dritaS dritaS am facut un credit in urma cu 10 ani la cecbank, si am tot auzit despre comisioane luate ilegal si deasemenea ca unii clienti au putut recupera unele dintre ... (vezi toată discuția)