V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o problema legata de contributia la asigurarile de sanatate pentru un contract de drepturi de autor. Soţul meu are un asemenea contract cu o societate care îi plăteşte in fiecare luna contributia la sanatate (in sistemul CNAS, de altfel, sotul meu apare ca asigurat). Cu toate acestea, zilele trecute, de la firma a primit un email cu un model de Declaratie catre FNUASS pe care, după ei, ar trebui să o trimită. Păi, din moment ce firma plăteste contributia la sanatate, de ce mai trebuie sa plateasca si el inca o data? Acest lucru l-a făcut din 2010 pana in 2012, cand, conform legii de atunci, cei care obtineau venituri din drepturi de proprietate intelectuala isi plateau singuri asigurarea de sanatate. In iulie 2012 s-a revenit şi firma cu care are contract ii plateste aceasta asigurare (de altfel, in declaratia de venit pe 2013 apar sumele virate in contul asigurarilor sociale de sanatate).
In speranta ca peroraţia mea e inteligibila, va multumesc tuturor celor care imi puteti da un raspuns clar.
Asigurari de sanatate
dan1111
Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)
Plata cnas
andreeatoth555
CONTRIBUTIE CNAS
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)