avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dak creditorul e persoana fizica pot introduce somatie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dak creditorul e persoana fizica pot introduce somatie plata prin og 5/2001

am contract de inchiriere cu o societate comerciala. aceasta nu a platit chiria. pot introduce somatie plata?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 18:31, 14 Aprilie 2009
da
Da, puteti. Nu puteti face actiune pentru obtinerea unei ordonante de plata in temeiul OUG 119/2007, dar o actiune intemeiata pe OG 5/2001 puteti face . Succes!
Art. 1. - (1) Procedura somaţiei de plată se desfăşoară, la cererea creditorului, în scopul realizării de bunăvoie sau prin executare silită a creanţelor certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege şi care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii. Deci se poate si la persoane fizice.
Trebuie doar sa demonstrati ca creanta este cuprinsa intr-un inscris , acceptat de catre debitor prin semnatura si este certa , lichida si exigibila.Adica exista, cuantumul ei este determinat si este scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent....og 5 sau og 119 privind somatia de plata andr_georgi andr_georgi Am formulat o somatie de plata pe og 5, dar partea adversa a pus in discutie inadmisibilitatea actiunii intrucat debitul rezulta din contracte comerciale si ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata contract de imprumut gouthough gouthough un contract de imprumut sub semnatura privata, eventual cu data certa la avocat, poate deveni titlu executoriu prin somatie de plata? Ideea ar fi sa evit o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata sau actiune intemeiata pe oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL care este diferenta intre cele 2 actiuni? cand o introducem pe una , cand pe cealalta? se exclud? sau e aceeasi actiune sub 2 denumiri ? (vezi toată discuția)