Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza unor lucrari la drum, iar prietenul meu le-a tamponat din spate masinile ricosand una in cealalta. Cu prima masina lovita s-a facut schimb de asigurari, urmand ca cealalta masina care nu a fost lovita direct de prietenul meu ci de cealalta masina sa-si foloseaca Casco. Dupa 1 an jumate atat eu cat si firma [EDITAT] la care era facuta asigurarea masinii pe care o conduceam suntem dati in judecata de firma de asigurari [EDITAT] (cea la care era facut casco la prima masina). Firma [EDITAT] nu a achitat reparatiile pentru prima masina iar acum firma [EDITAT] imi cere sa platesc eu reparatiile. Intrebarea mea este : pe asigurarea mea se puteau repara ambele masini, sau doar masina lovita direct de mine, iar prima masina trebuia reparata pe asigurarea celeilalte masini care a lovit-o direct?ce trebuie facut sa nu platesc eu? mentionez ca masina condusa d mine este masina firmei la care lucrez, asigurarea la fel este pe numele firmei.
Domnul din prima masina era foarte grabit, dupa ce a dat o declaratie la politie a zis ca el are casco si nu-l intereseaza asigurarea prietenului meu.
Daca firma de asigurari la care avea d-nul casco il da si pe prietenul meu in judecata si firma la care era asigurata masina condusa de prietenul meu, atunci mai trebuie chemata in garantie ?
Da. In momentul audierii de catre presedintele de sedinta prietenul si firma prin reprezentant (consilier juridic sau avocat) vor solicita chemarea in garantie a societatii de asigurare X care a emis polita de asigurare.
Despagubire rca
sorinpocol
Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)