avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii II

Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce declaratii depun la finante?,daca fondurile le trec in jurnalul incasari-plati?,daca formularul 392b trebuie sa-l depun avand in vedere ca data infiintarii i.i. este aprilie 2013 iar eu in cursul anului2013 am optat pentru inmultirea si dezvoltarea fermei si nu am obtinut venit din produsele apicole,cum calculez cifra de afaceri? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: preda62 , utilizator 19:20, 2 Februarie 2014
Din anul 2013, prin modificarea codului fiscal, a trebuit obligatoriu sa treceti la plata pe norma de venit si sa depuneti declaratia 221 pana la data de 25 mai.
In aceasta declaratie se trec numarul de familii de albine existente la data depunerii declaratiei.
Pana la 75 familii de albine, venitul este neimpozabil.
Pentru ce aveti peste acest numar se impoziteaza.
Dupa depunerea declaratiei 221 primiti acasa o decizie de impunere. Plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, astfel:
a) 50% din impozit până la data de 25 octombrie inclusiv;
b) 50% din impozit până la data de 15 decembrie inclusiv.
Apoi in timpul anului, puteti sa obtineti oricat venit/incasari puteti. Aici intra veniturile obtinute din apicultura, inclusiv valorificarea produselor apicole in stare naturala. Sunt considerate în stare naturală mierea şi alte produse apicole definite potrivit legislaţiei în materie.
Normele de venit se stabilesc anual pana pe 15 februarie, la nivelul fiecarui judet.

Va trebui sa completati RJIP cu incasarile(venituri) si platile la data dupa chitante, sau dupa extrasul de cont.
Cifra de afaceri la intreprinderea individuala e formata din toate incasarile din anul fiscal.
Daca nu aveti incasari/cifra de afaceri, nu se mai depune declaratia 392b. Dar anul urmator, cand incepeti sa vindeti si sa aveti incasari, termenul de depunere al declaratiei 392b este 25 februarie.
Va mai trebuie registru unic de control si registrul inventar.
In registrul inventar treceti bunurile de natura mijloacelor fixe si obiecte de inventar pe care le achizitionati pe intreprinderea individuala/ le vindeti sau la dati la casare la data dupa chitante.
De exemplu daca va cumparati stupi, costum de protectie, cu factura si chitanta de la o firma, treceti in registrul inventar valoarea lor cu tot cu tva, la data din chitanta. La fel daca va cumparati familii de albine cu factura si chitanta, treceti in registrul inventar la data din chitanta.
In schimb nu se trec in registrul inventar, de exemplu, daca cumparati medicamente si alte consumabile.
MULTUMESC ! Va rog sa-mi spuneti unde trec banii din fonduri UE ?
In RJIP.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa seciumonica seciumonica Buna ziua, PFA deschis in 2014 iunie , care pana la momentul acesta nu are avut nici o incasare, doar cheltuieli..:(. Ma intereseaza sa stiu ce declaratii ... (vezi toată discuția)
Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)