avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti student anul I
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

student anul I

sunt si eu un student la drept la cantemir(Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir")... si nu m-am decis in privinta viitorului meu ....... in care parte so apuc dupa facultate....(avocatura... notariat.... samd.) cine ma sfatuie... cum pot avea o viata linistita si o meserie interesanta si respectiv bine platita.......
Cel mai recent răspuns: ContSters67724 , utilizator 02:46, 15 Aprilie 2009
Pana sa te hotarasti, ar fi bine sa le incerci pe toate :) . Profita la maxim de vacantele de vara si macar o luna sacrific-o intr-un birou notarial / de avocat / instanta. Trimite solicitari de practica acolo unde ai vrea tu sa vezi cu ce se mananca profesia. In cazul instantelor, la presedinte, desi nu ar strica sa vezi daca din facultate nu se ocupa cineva deja de aceasta legatura. Sfatul meu ar fi sa nu te dai in laturi de la practica neremunerata, in prima faza numai tu ai de castigat din aceasta experienta.

Apoi, incearca sa te implici cat mai mult in activitati juridice extra-curiculare. Pare plicticos, dar nici nu iti dai seama cat timp liber ai acum :) Incearca modelul ONU care se organizeaza anual, diferite concursuri nationale si internationale. Toate iti vor folosi mai mult decat crezi, chiar daca la prima vedere poate o sa iti spui ceva de genul "pai ce, o sa fiu eu judecator la Curtea Internationala de Justitie?" :)

Ca sfat general as putea sa iti spun sa nu te limitezi niciodata la cartile pe care ti le cer profesorii. Incearca tot timpul sa intelegi fenomenul juridic, citeste lucrarile indicate in note de subsol, nu te sfii sa scrii la randul tau.

Imi pare bine ca te gandesti la asta inca din anul I, felicitarile mele! :)
Un tipp prins de la profesorii din Cluj de la Babeş: învaţă mereu cu codul în faţă. Este extrem de important şi astfel vei reţine mult mai uşor conţinutul articolelor şi va fi mult mai simplu să faci legături. Eu în prezent termin tot la Cantemir, dar primii doi ani i-am urmat la stat, la Babeş. Nu a fost o despărţire tocmai uşoară, o regret şi acum, dar am ales experienţa în muncă şi... banii! În cei doi ani la Cantemir am supravieţuit prin noţiunile acumulate la Cluj, cu ajutorul codurilor. ªtiu, insist pe tema asta, dar prin anul 2 ştiam articole din cap. Fără practică mai apoi, le-am cam uitat. Pentru examene tot după coduri învăţ. Vei vedea în cărţi se fac mereu trimiteri la articole, deci nu vei avea cum să pricepi conţinutul unui text fără citirea articolului.
În rest urmează sfaturile Andreei, activitatea voluntară, în ONG-uri, pe teme creative, poţi oricând să intri la judecătorie sau tribunal într-o sală de judecată, dacă sunt publice şedinţele şi să urmăreşti procedurile. Mergi fără sfială, sunt destui care merg din curiozitate sau plăcere să urmărească şedinţele. De asemenea la Cantemir se ţin destul de multe conferinţe, şi la alte facultăţi de drept, pe diferite teme, la care eşti liber să participi. Intră în vorbă cu alţi tineri din asemenea locuri, poate cunosc ei organizaţii pentru studenţi la drept şi implică-te în proiectele facultăţii. Astea nu înainte de a-ţi face temele pentru acasă.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii in domeniul juridic cos.min cos.min Buna ziua, Am nevoie de un sfat in legatura cu studiile in domeniul juridic. Sunt absolvent de administratie publica SNSPA si Drept international si ... (vezi toată discuția)
Universitatea crestina dimitrie cantemir facultatea de drept cluj - ce carti ar trebui sa cumpar? bia_bia bia_bia Buna tuturor.Este cineva la Drept la Dimitrie Cantemir Cluj?Eu sunt in anul 1 la FR si am nevoie sa-mi spuna cineva ce carti trebuie sa-mi cumpar.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)