avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Strangerea din zonele publice si administrarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Strangerea din zonele publice si administrarea cainilor fara stapan

Locuiesc in judetul Ilfov, in una din localitatile din apropierea
Bucurestiului. Din pacate, si aici sunt multi cainii fara stapan care misuna pe strazi si prin spatiile publice, cu tot deranjul asociat acestei situatii (urlete, latraturi, fugarit si latrat biciclisti curajosi si masini, mizerie, etc, etc)

As vrea sa stiu si sper sa ma puteti ajuta sa aflu:
- a cui este responsabilitatea strangerii de pe strazi a cainilor
fara stapan din zona in care locuiesc
- cui ar trebui sa ma adresez pentru strangerea cainilor fara stapan
din spatiile publice
- in cat timp din momentul sesizarii ar trebui ca respectivii caini sa
fie prinsi si mutati intr-un adapost de caini (si de catre cine)
- care sunt penalitatile si cine ar trebui sa plateasca in cazul ca respectivii caini nu sunt stransi din spatiile publice
- ce masuri se pot lua impotriva celor care hranesc cainii fara stapan (ma refer la hranit zi de zi, pe strada, in fata portii)... astfel incat cainii sunt obisnuiti sa ramana in zona respectiva si sa o considere teritoriul lor

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters312482 , utilizator 14:15, 9 Iulie 2014
Va adresati sectorului/departamentului politia animalelor din cadrul primariei responsabile
Nu exista legal prevazut un termen de preluare caini,avand in vedere aglomeratia existenta in centrele amenajate in acest domeniu
Pentru clarificarea aspectelor ridicate parcurgeti Legea 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan. Lege nr. 258/2013,Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 601 din 26 septembrie 2013
Am citit legea respectiva si am trimis sesizari/cereri catre primarie pt strangerea cainilor fara stapan din spatiile publice. Din pacate, deocamdata fara rezultat....cainii sunt in aceleasi locuri, hraniti pe strada cam de aceiasi oameni.

Inteleg ca de la 23 iunie 2014, a fost suspendata HG 1059/2013, privind normele de aplicare a legii 258/2013. Presupun insa ca legea respectiva (258/2013) este in continuare valida si ar trebui respectata. Conform respectivei legi, ar trebui ca la nivelul consiliilor locale sa fi fost infiintate adaposturi de caini si implementat un program de administrare a cainilor fara stapan.

Ma intreb, si sper ca cineva sa ma poata lamuri, referitor la administrarea cainilor fara stapan, ce este permis conform legii (sau chiar explicit cerut a fi respectat) si ce anume a fost momentan inghetat (si cam pt ce perioada).

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Haita de maidanezi hranita de vecinii de pe strada elisavartic elisavartic Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre ... (vezi toată discuția)
Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara pedigree ? andrei_sfnt andrei_sfnt Buna ziua, Din cate am studiat personal, imperecherea exemplarelor canine fara pedigree este ilegala din ianuarie 2015. Legea 258/2013, completare a ... (vezi toată discuția)
Hranirea cainilor comunitari este interzisa? cris2d2 cris2d2 Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)