avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se pot reclama montele ilegale intre caini fara pedigree ?

Buna ziua,

Din cate am studiat personal, imperecherea exemplarelor canine fara pedigree este ilegala din ianuarie 2015.
Legea 258/2013, completare a legii 227/2002, precizeaza clar ca se pot reproduce doar cainii de rasa cu pedigree de tip A, B sau C. Totodata, aceeasi lege obliga proprietarii de caini din rasa comuna sa ii sterilizeze.
Din moment ce exista obligatia de a steriliza, este clar ca reproducerea iese din discutie.
Sunt patit cu acesti crescatori falsi. Mi-a fost vandut un caine la care mi s-a promis pedigree, vanzatorul m-a convins ca el are origine chinologica buna, dar s-a dovedit a fi un metis, fara pedigree.
Sa nu ma intelegeti gresit, eu iubesc toti cainii, indiferent daca sunt de rasa sau nu. Am 8 acasa. Sterilizati toti pentru a nu genera mai multi caini comunitari.

Ma intereseaza institutia sau cadrul legal in care pot reclama o persoana care comite ilegalitatea de a imperechea exemplare care nu sunt de rasa si le comercializeaza. Doresc sa nu pateasca altii ce am patit eu si sa informez populatie cu privire la acest aspect.

Multumesc anticipat
O zi cat mai buna
Cel mai recent răspuns: RPDiana , utilizator 16:29, 25 Iulie 2018
Conform HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, constituie contravenţii şi se sancţionează urmatoarele cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei:
(1) Persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora pe teritoriul țării au obligația să îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015.
(2) Deținătorii de câini sunt obligați ca, la ieșirea cu aceștia în spațiile publice, să aibă asupra lor carnetul de sănătate al acestora.

Conform HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, constituie contravenţii şi se sancţionează urmatoarele cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei:

Art. 3.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către persoanele împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, al direcţiilor sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi al Ministerului Afacerilor Interne.
Legea nr. 258/ 2013 mentioneaza:
-Art. 15 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac, dupa caz, de persoane imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerului Afacerilor Interne, precum si de inspectorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan din unitatile administrativ-teritoriale, conform normelor metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Puteti sesiza DJSVSA si IJP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Initial sesizati asociatia chinologica locala si politia animalelor
Deci pe scurt, o lalaliala lunga, acte multe, si rezultate zero...asa cum suntem obisnuiti in Romania. Din pacate! La sfarsitul zilei, aia tot inmultesc si se imbogatesc si altii strang de pe strazi caini si pisici fara stapan !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sterilizare caine de rasa cu stapan bucuresti alabastra alabastra Buna ziua, am un pui de Beagle - este specificat in carnetul de sanatate : \\" rasa : Beagle \\" Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata prin lege sa il ... (vezi toată discuția)
Înregistrare câine Eugen Lucian Eugen Lucian Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat? (vezi toată discuția)
Caine Diana Daisy Diana Daisy Bună ziua. Detin 2 catei, care nu sunt de rasa. Locuiesc la casa, si primaria a anunțat că trebuie vaccinati, deparazitati si microcipati., si ca va face ... (vezi toată discuția)