Buna ziua,
In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel putin eu nu-mi aduc aminte. Nu mai tin minte nici ce s-a intamplat cu telefonul. Ceea ce stiu sigur este nu mi-a venit niciodata de la ei vreo factura sau vreo instiintare de plata. Problema mea este ca ieri a venit prin posta de la firma KSI - se ocupa de recuperari creante - ca am de plata 2.800.000 lei factura Cosmorom din 2001 si penalitati de 26.000.000 lei. Va rog, ce pot sa fac in acest caz. Da-ti-mi un sfat, va rog. E normal ca dupa 4 ani sa ma trezesc cu o astfel de adresa?? Penalitatile acestea sunt pe o factura de care nu am stiut nicciodata, pentru ca nu a venit nimic la mine si nici nu a sunat vreodata cineva de la Cosmorom sau sa trimita ceva...Ce sa fac? Daca platesc doar factura aceea, ce se poate intampla? Daca eu arat ca nu am primit instiintari de la ei vreodata, am sanse ca ei sa renunte la penalitati??
Va rog, da-ti-mi un sfat. Penalitatile alea reprezinta totusi o suma care nu e chiar mica, iar eu niciodata nu am fost in situatia de a ramane datornica la vreo companie de servicii sau la Stat
O somatie fecuta de creditor nu intrerupe prescriptia extinctiva a dr la actiune pentru realizarea creantei.
Prescriptia extinctiva poate fi intrerupta doar prin 2 cai simple ca buna-ziua:
-fie creditorul introduce cerere de chemare in judecata iar aceasta nu este perimata, anulata, respinsa etc ,
-fie debitorul, adica cel in favoarea caruia curge prescriptia recunoaste expres ori tacit dar in mod neindoielnic existenta debitului asupra caruia creditorul ar putea pretinde plata pe cale judiciara.
Rezulta ca daca ati primit somatie de plata venita pe seama Cosmoromulu ar fi bine sa nu-i dati curs pentru ca termenul de prescriptie a expirat.
Subscriu si eu la cele spuse inainte in sensul de a va face griji doar daca ati primt citatie.