avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Elaborarea unui Plan de afaceri reprezinta activitate ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Elaborarea unui Plan de afaceri reprezinta activitate de consultanta?

Buna ziua,

Intai de toate va felicit pentru infiintarea acestui site.
Este cu siguranta de real folos si un mare plus!
Am si eu o mica neclaritate.

Daca o firma intocmeste un plan de afaceri pentru o terta firma sau persoana care doreste sa-si deschida un business iar planul de afaceri se preda sub forma de document fara nici o alta activitate suplimentara (urmarirea aplicarii planurilor, sfaturi si indrumari de aplicare, asistenta in aplicare etc.) aceasta activitate se considera consultanta (cod vechi CAEN 7022) sau prestare servicii ?
Va pun aceasta intrebare deoarece am primit mai multe raspunsuri din diverse surse (nu neaparat de specialitate) iar definirea din CAEN 7022 nu-mi da un raspuns clar!

Va multumesc anticipat de ajutor!
Cel mai recent răspuns: didi12 , utilizator 15:15, 12 Februarie 2014
7022 este codul CAEN potrivit. Exista explicatii si detalieri ale codului CAEN din care rezulta ca acesta este codul cautat. Puteti folosi suplimentar si codul CAEN 7320,
Succes!
Este o chestiune interpretabila daca elaborarea unei documentatii este sau nu consultanta si implicit daca poti sau nu sa treci de la 16% la 3%. Si eu ma confrunt cu aceasta problema, am intrebat si la finante si nu au putut sa-mi dea un raspuns ferm. Cunoscutii mei care fac acelasi lucru o considera consultanta. Pana la urma am decis si eu sa nu ma leg la cap chiar daca platesc mai mult in sistemul cu impozit pe profit.
Multumesc frumos de raspuns.
Asa ma gandeam si eu deoarece nu vreau probleme cu fiscul.

Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit(microintreprindere) lcdragomir lcdragomir Buna seara. Am un SRL, cod CAEN 7022-consultanta in afaceri si management. a) Desfasor activitati preponderente de audit ptr. sisteme de management(ISO ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma intr-un apartament Aliya Aliya Buna ziua, Pentru a-mi putea deschide o firma de\' BUSINESS SI CONSULTANTA intr-un apartament si sa fiu asociatul unic sau nu a afacerii ce acte de studii ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate expert achizitii publice GabrielPt GabrielPt Un expert in domeniul achizitiilor publice, cod COR 241946 (fost COR 241940) care doreste sa practice aceasta ocupatie prin intermediul unei societati ... (vezi toată discuția)