avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - La Micro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - La Micro

Buna ziua, in ce conditii se pot acorda bunuri in cadrul unui contract de sponsorizare/donatie, sunt platitor MICRO - am obligatia sa colectez TVA la bunurile respective?multumesc
Cel mai recent răspuns: lumo43 , utilizator 16:18, 12 Februarie 2014
Buna seara,

Regimul TVA aferent bunurilr acordate in cadrul operatiunilor de sponsorizare, este cel prevazut la art.128, alineatul 8, litera f din CF, care precizeaza ca:
bunurile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de sponsorizare sau mecenat nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea totală în cursul unui an calendaristic se încadrează în limita a 3 la mie din cifra de afaceri constituită din operaţiuni taxabile, scutite cu sau fără drept de deducere, precum şi din operaţiuni pentru care locul livrării/prestării este considerat a fi în străinătate potrivit prevederilor art. 132 şi 133 din Codul fiscal. Încadrarea în plafon se determină pe baza datelor raportate prin deconturile de taxă depuse pentru un an calendaristic. Nu se iau în calcul pentru încadrarea în aceste plafoane sponsorizările şi acţiunile de mecenat, acordate în numerar, şi nici bunurile pentru care taxa nu a fost dedusă. Depăşirea plafoanelor constituie livrare de bunuri cu plată, respectiv se colectează taxa. Taxa colectată aferentă depăşirii se include în decontul întocmit pentru ultima perioadă fiscală a anului respectiv. Pentru bunurile/serviciile acordate gratuit în cadrul acţiunilor de sponsorizare şi mecenat în cursul anului 2012 se aplică prevederile legale în vigoare în anul 2012, inclusiv în ceea ce priveşte modul de determinare a depăşirii plafonului şi a perioadei fiscale în care se colectează TVA aferente acestei depăşiri.

Numai bine
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la donatii 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d SC X SRL achizitioneaza echipament COVID-19, cu TVA La donarea echipamentului in favoarea unui spital privat, se colecteaza TVA? (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol in favoarea asociatilor contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema In cursul anului 2011 si 2012 s-au efectuat diverse cheltuieli(s-au cumparat alimente,bauturi,haine) ... (vezi toată discuția)