avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este acesta abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este acesta abandon de familie?

Buna ziua.

Situatia mea este una destul de delicata.Sunt casatorit din 2008 si am doi copii minori.De aproximativ un an certurile cu sotia au ajuns la cote destul de alarmante.De la inceputul anului pentru a evita scandalurile si pt a nu vedea copii aceste certuri dintre mine si mama lor, am ales sa plec de acasa de mai multe ori.De fiecare data m am intors, crezand ca va fi bine si ca voi putea fi alaturi de copii, de familie...insa in cele din urma am fost nevoit sa plec iar si iar.Mentionez ca sotia mea se manifesta intr un mod violent, ea tipa, sparge, injura indiferent ca fetitele sunt de fata.In astfel de momente ma vad nevoit sa o lovesc.Ideea este ca chiar m am saturat de asta, copii mei nu trebuie sa vada asa ceva in casa.Acesta este motivul pentru am plecat de atatea ori, am incercat sa evit ca copii sa vada asa ceva.Ultima data am plecat in luna Noiembrie 2013.De atunci si pana in prezent am cautat mereu ca copii sa simta cat mai putin lipsa mea.Pe cea de 4 ani am dus o si am adus o mereu de la gradinita, le am scos la plimbare de multe ori, am stat cu ele.Acum circa o luna sotia mea s a angajat.In fiecare zi cat ea se ducea la servici eu veneam si stateam cu cea mica, o duceam la gradinita si o aduceam pe cea mare.Spun toate acestea deoarece sotia mea astazi a ajuns sa mi spuna ca nu ma mai lasa in casa sa mi vad copii, nu ma mai lasa sa le scot la plimbare si cel mai dureros, ca nu fac nimic pentru copii.Mai mult, spune ca ma va da la politie pt abandon de familie.Mentionez ca momentan eu nu mai muncesc, nu am nici un venit, nu le pot ajuta mai mult.Ar mai fi de mentionat ca in luna mai a anului trecut, tot asa dupa un scandal, am decis sa merg sa deschid divort.Ea nefiind de acord cu aceasta, judecatoria mi a cerut sa aduc martori care sa confirme cele relatate si aici, motivele practic.Am renuntat la divort deoarece dupa ce am deschis aceasta actiune am incercat iar sa fie bine, m am intors iar acasa, insa doar pt cateva saptamani....apoi iar am plecat.Deci:sotia acum ma acuza ca mi am abandonat familia, nu ma mai lasa sa mi vad copii, nu vrea sa dam divort.Sotia si cele doua fetite stau intr o locuinta ANL, pe numele meu, iar toate bunurile din acea locuinta le am lasat ei, nevoia mai mare avand o copiii.Am lasat tot si am plecat satul de scandaluri si batai.Ce ma indrumati sa fac?Totusi sunt de parere ca sotia ar avea si probleme psihice si ma gandesc acum dupa tot ce s a intamplat si dupa tot ce vrea ea acum, ca locul copiilor nostri nu ar fi langa ea.Am fost de parere ca asa e cel mai bine, copii sa stea langa mama, tocmai de asta am plecat lasandu le tot.Insa lucrurile parca nu sunt asa.Astept raspuns din partea dumneavoastra.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:59, 4 Februarie 2014
Comportamentul dvs violent (v-ati lovit sotia) nu este cauzat de sotia dvs. La fel, comportamentul violent al sotiei (tipa,sparge, injura) nu este cauzat de dvs.
Ce pot sa va spun cu siguranta este ca fetele dvs n-or sa va ierte pe nici unul.
Daca singurul motiv pentru care v-ati separat este ca nu reusiti sa comunicati in contradictoriu (de unde rezulta certurile transformate in scandaluri) poate n-ar fi rau sa apelati la consiliere.
Poate ca reprosurile sotiei ca v-ati abandonat familia se refera la faptul ca ati plecat de acasa. Poate ca puteti sa va salvati familia ...

Strict la subiect: cereti macar stabilirea unui program de relatii personale cu copiii.
Sotia nu tipa , injura , sparge degeaba. Ori are probleme psihice caz in care locul copiilor sigur nu e langa ea pentru ca nu sunt in siguranta. Fie are motive de nemultumire in ce va priveste. Sincer, ca femeie, va zic ca nici eu nu as fi incantata de un sot care nu lucreaza si ma mai si bate desi eu muncesc si mai am grija si de copii. Un barbat trebuie sa -si ajute partenera un pic mai mult decat cu a plimba copii si a avea grija de ei cat e ea la munca. Si un barbat nu pleaca de acasa ca apoi sa mai vina putin si apoi iar sa plece. Si "eu nu pot sa-i ajut mai mult " nu va scuza.Puteti incepe prin a rezolva problemele care sunt motivele furiei sotiei...daca totusi nu vreti sa divortati. In caz ca divortati trebuie sa intelegeti ca oricum trebuie sa platiti pensie alimentara (chiar daca nu lucrati) si trebuie sa intelegeti ca un copil are nevoi materiale indiferent ca dumneavoastra nu realizati venit. Sunt obligatii corelative celei de a avea relatii personale cu copiii, de a-i plimba si a va juca cu ei. Nu puteti sa alegeti doar partile care va convin dumneavoastra din faptul ca aveti copii.
Chiar daca apartamentul e pe numele dumneavoastra cat timp nu realizati venit.. devine clar ca sotia intretine singura acel apartament. De fapt intuiesc ca asta e si motivul pentru care nu va acorda divortul: daca tot nu contribuiti financiar la cresterea copiilor macar sa nu fie nevoita sa va despagubeasca pt partea din apartament ce va revine. Asa ea se alege si cu datorii si cu responsabilitatea de a ingriji copii.. pt ca pensia alimentara pe care o stabileste instanta in cazul in care nu aveti venit e o suma aproape ca o gluma atunci cand vine vorba de nevoile unui copil. Niciun consilier matrimonial nu rezolva astfel de probleme...si nicio forma de consiliere nu salveaza o familie daca cei doi nu inteleg ca au si drepturi si obligatii unii fata de altii si amandoi fata de copii.
Mie imi pare ca fugiti de responsabilitati...pana si renuntarea la divort cand trebuia sa intreprindeti concret actiuni tot asta dovedeste. Parerea mea.. si-mi cer scuze daca va lezeaza cumva.. eu sper doar sa va dea de gandit.
In toti acei 6 ani ea nu a muncit deloc, singurele venituri aduse in casa au fost datorita mie.In momentul in care nu am mai avut servici si au inceput sa se adune datoriile, au inceput si certurile.Am renuntat atunci la divort deoarece am vrut sa fie bine.Cine ii da dreptul sa mi interzica sa imi vad copiii in acest moment?Discutia s a dus in alta parte se pare.Oricum, va multumesc.
Singura solutie juridica e divortul...care, cum s-a zis deja, se poate obtine si fara acordul sotiei. . Apoi cerere de incredintare sau cerere de stabilire program de vizita. Legal..atat puteti face. Si imi cer scuze (inca o data) daca v-am suparat.. admit ca mi-ati devenit antipatic din momentul in care ati sustinut ca e o ""necesitate""sa va bateti sotia.Sper ca niciodata sa nu va considerati ""nevoit""sa va bateti copiii.;);)
Nu am spus ca este necesar, am recunoscut ca este o greseala si din acest motiv am fost si nevoit sa plec eu, nu ea.Daca era batuta dupa cum credeti dumneavoastra, pleca ea.Antipatia fata de mine chiar nu are nici o legatura in acest subiect.Am relatat totul deoarece am vrut sa fie cat mai clar.Legat de copii, ar fi mai bine sa va abtineti de la comentarii.Sper sa fie ultima data cand mai duceti discutia intr o alta directie fata de cea dorita.

Alte discuții în legătură

Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ajutati-ma, va rog, cu un sfat, o opinie, orice... - probleme mari cu tatăl copiilor Ingrid0119 Ingrid0119 Am de ceva timp o problema cu tatal copiilor mei si as vrea niste sfaturi cu privire la calea pe care ar trebui sa actionez in aceasta situatie. In urma ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)