avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna seara,

Am si eu o problema pe care incerc sa o rezolv.
In anul 1955 mama mea a murit si a lasat ca mostenirea mie un teren, eu avand varsta de 1 ani si aveam ca tutore pe tatal meu. Doi ani mai tarziu in anul 1957 (eu aveam 3 ani) tatal meu a facut un act de vanzare-cumparare pe acest teren (l-a vandut pe o chitanta de mana) ce-mi revenea mie. Chiar daca eu aveam 3 ani acest teren imi revenea mie ca mostenire din partea mamei.
Tatal meu(care era tutore) avea dreptul atunci sa imi vanda terenul lasat ca mostenire cand aveam varsta de 3 ani ?
Cel mai recent răspuns: silviu1988 , utilizator 11:57, 4 Februarie 2014
Nu avea acest drept. Actul e lovit de nulitate relativă.

Totuşi, aveaţi posibilitatea de a vă îndrepta împotriva actului încheiat de tatăl dumneavoastră în termen de 3 ani de la data la care aţi devenit major sau, cel mai tarziu în termen de 3 ani de la data la care aţi cunoscut încheierea actului (presupunînd că aţi aflat după majorat).

Dacă nu aţi făcut-o, e cam tarziu. Exită o instituţie în drept, numită prescripţie extinctivă, care sancţionează tocmai pasivitatea celui care ar fi trebuit să acţioneze şi nu a făcut-o. Pare o instituţie nedreaptă. Nu e.
Multumesc pentru raspuns.
Tocmai anul trecut am aflat de el. Au trecut 54 de ani de cand a fost vandut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Helllp, please! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara! Eu ma aflu intr-o mare incurcatura si nu stiu unde sa apelez! Saptamana trecuta am aflat cum ca unchiul meu, decedat in anul 1955, a lasat prin ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ionutdaniel04 ionutdaniel04 Buna ziua ,numele meu este Dan si vreau sa stiu daca am drept de mostenire de la tatal meu. Tatal meu a locuit cu bunici si a decedat la varsta de 48 de ani ... (vezi toată discuția)
Cine administrează moștenirea după mama divorțată a unui minor? Cicada3310 Cicada3310 Buna seara! As avea si eu o intrebare. In cazul de fata, exista un copil de 17 ani care are parintii divortati. Copilul a fost lasat in grija mamei, insa ... (vezi toată discuția)