avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

buna ziua sotia se afla in concediu crestere copil . cand a facut dosarul a optat pe doi ani. acum a gasit un loc de munca. am inteles ca dupa ce implineste copilul un an poate sa se angajeze si sa beneficieze de stimulentul de 500 ron pe luna. intrebarea noastra este daca unde se angajeaza nu merge si dupa 2-3 luni ramane fara servici mai poate reveni la indemnizatia de crestere copil? va multumim
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
dan tita, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan tita , utilizator 06:56, 5 Februarie 2014
Inainte de a intra in CCC in ce situatie era: avea CIM, somaj, studenta, .....?
Daca la firma la care se angajeaza nu doreste sa continuie munca poate solicita de acolo CCC.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
a lucrat, cand era gravida in 5 luni a bagat-o in somaj dupa care a intrat in CCC firma la care a lucrat este in prag de faliment si nu o mai angajeaza, a gasit la alta firma. dar vream sa stim daca la firma asta nu merge treaba se poate intoarce din stimulent in CCC la fortele de munca ni s-a spus ca merge.
Da, insa doar daca CIM va fi incetat in asa fel in sa beneficieze de somaj. In acest fel va solicita din somaj din nou CCC.
Insa poate solicita si de la noua firma CCC.
1. Daca se angajeaza (indiferent unde), cu contract individual de munca (CIM), se suspenda plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) si va beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. - Daca ii inceteaza CIM (indiferent din ce motiv) i se suspenda plata stimulentului de insertie si se reia plata indemnizatiei pentru CCC.
- Aceasta procedura se poate repeta de mai multe ori pana va implini copilul 2 ani.
va multumim frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Incetarea indemnizatiei crestere copil si incetarea somajului iacobraluca iacobraluca Buna ziua! Mai am o luna pana implineste copilul meu doi ani, insa am gasit un loc de munca am fost in probe si de pe 1 incep serviciul. Inainte de a ... (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)