avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament

buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut achita ratele. executorul bancii ne-a vandut apartamentu cu 20.000 eur anul trecut in februarie. acuma acelasi executor a trimis porire pe salarul sotiei pentru recuperarea sumei de 24.400 eur. mentionez ca acest credit a fost achizitionat de mine, doar ca sotia era coplatitor. intrebarea este: daca a vandut apartamentul, de ce mai datorez aceasta suma? de ce nu a vandut apartamentul cu dublul pret? oricum apartamentul l-a vandut executorul la jumatate pretul pietei. acelasi apartament vecin costa 40.000 eur. cat va trebui platit acest credit? executorul, banca, statul infaptuiesc un atat de mare abuz? atat de mare nedreptate? asta nu este hotie oare? va rog daca cineva imi poate da un sfat ce sa fac. multumesc !
Ar trebui sa stiti la data cand vi s-a scos casa la licitatie ce datorie totala aveati la banca! Credit si dobanda; apoi, dupa vanzarea la licitatie ar fi trebuit sa cunoasteti daca debitul dvs. a fost stins in totalitate sau a mai ramas vreun debit! Probabil ca a mai ramas un rest de v-a pus poprire pe salariul sotiei; oricum, puteti face contestatie la executare referitor la poprirea pe salariul sotiei daca aveti vreun dubiu daca nu mai trebuia sa fi se faca si aceasta poprire!
Referitor la vinderea bunurilor la licitatie publica, asa se intampla, pentru ca, daca nu se vand de prima data, pretul imobilului tot scade si ajunge sa fie da "pe mai nimic"! Asa se explica vanzarea imobilului dvs. la licitatie pe 20.000 euro comparativ cu pretul aceluiasi tip de imobil pe piata libera la 40.000 euro! Este dureros ptr. dvs., dar este legal!
deci sa inteleg dupa cum spuneti dvs ca executorul putea sa vanda la orice pret apartamentul ca restul creantei ramane de recuperat. nu cred ca este corect. banca daca si-a asumat raspunderea sa ma scoata din apartament si sa-l vanda dupa bunul lor plac, eu cred ca era destul ca sa stinga toata creanta. mai mult tinand cont ca 18.000 eur s-au rambursat din credit prin rate lunare incepand de la achizitionarea creditului. nu stiu ce sa zic, dar eu cred ca ar trebui sa fie o solutie. nu mi se pare corect. oricum multumesc pt raspuns.
Nu poate executorul sa vanda chiar la orice pret, dar, dupa mai multe sedinte de incercare de vanzare la licitatie publica a imobilului (esuate), nu se mai impune de legiuitor un anumit pret ptr. vinderea imobilului la licitatie! Asa se ajunge la un pret derizoriu, ca in cazul dvs! Asta este si practica (din pacate, in foarte multe cazuri!).

Referitor la contestatia ptr. poprirea pe salariul sotiei, puteti sa aveti in vedere urmatoarele:

Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.

Contestaţia se introduce la instanţa de executare.

În cazul urmăririi silite prin poprire, dacă domiciliul sau sediul debitorului se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul debitorul.

Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.

Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.
Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:
a)de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
b)de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
c)de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
d)de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.


Banca are dreptul la bani pana la achitarea integrala a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita NicolaeB24 NicolaeB24 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: In ideea de a ajuta un \"prieten X\" am contractat un credit pentru nevoi personale de la o banca garantat cu ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)