avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In ideea de a ajuta un "prieten X" am contractat un credit pentru nevoi personale de la o banca garantat cu ipoteca asupra imobilului aflat in proprietatea "prietenului X" si coplatitor fiind sotia mea. Acest credit a fost folosit pentru achitarea integrala a unui credit contractat de "prietenul X" urmand ca el "prietenul X" sa imi ramburseze ratele lunare achitate de mine.
Ulterior creditul a intrat in executare silita (dosar de executare nr. ...2013) iar imobilul ipotecat a fost vandut in data 30.03.2017 de executor judecatoresc pentru suma de 93.000 lei urmand ca cumparatorul sa achite contravaloarea imobilului cumparat prin licitatie, conform legii, in 30 zile.
"Imobilul respectiv este urmarit prin titlu executor - contract de ipoteca nr... din 2011 prin care debitorul s-a obligat la plata sumei de 77.185 lei reprezentand credit si dobanzile contractuale pana la achitarea efectiva a debitului, plus cheltuieli de executare" - citat din pubicatia de vanzare a executorului judecatoresc.
Bineinteles ca "prietenul X" nu mi-a rambursat nici un leut din ratele de credit achitate de mine, iar din 2015 sotiei mele i s-a intocmit de catre executorul judecatoresc poprire pe salariu achitand pana la data vanzarii imobilului garantat aproximativ 20.000 lei.
Executorul judecatoresc a declarat in prima faza (telefonic) ca valoarea in suma de 93.000 lei cu care s-a vandut imobilul garantat acopera toate cheltuieli aferente creditului, ulterior s-a razgandit (in urma consultarii cu un anumit departament numit ICC) si a zis ca toate datoriile aferente creditului (dobanzi, penalitati etc) se ridica la suma de 130.000 mii lei
Excutorul judecatoresc in anul 2013 (in exces de zel) a emis si o notificare ce a fost inscrisa in cartea funciara asupra apartamentului in care locuiesc, aflat in proprietatea mea, fara a avea nici o legatura cu creditul respectiv.
Intrebari :
Se poate anula / suspenda poprirea pe salariul sotiei mele imediat dupa adjudecarea licitatiei de catre cumparator ?
Datoriile catre banca se vor incheia raportate la suma de 77.185 lei declarata de executorul judecatoresc prin "dosar de executare nr. ...2013" sau dobanzile, penalitatile plus alte cheltuieli cu executarea silita curg in continuare din 2013 pana in prezent ?
A abuzat sau abuzeaza in continuare executorul judecatoresc in executarea silita ?

Alte discuții în legătură

Poprire pensie anca32 anca32 Buna seara! Am o mare problema la care as dori un raspuns cat mai clar si pe intelesul tuturor: 1.cat la suta are dreptul un executaor judecatoresc sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)
Ipoteca te scuteste de debit ? Badger Badger Daca ai un credit ganatat cu ipoteca si valoarea imobilului ipotecat scade sub valoarea creditului (din motive obiective, ex. caderea pietei imobiliare...) si ... (vezi toată discuția)