avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... piraterie software in cadrul unei firme
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

piraterie software in cadrul unei firme

Sunt administratorul de retea al unei firme. In cadrul firmei, unii utilizatori instaleaza software piratat pe pc-urile lor. Daca ii pun sa semneze o hartie in care ii fac raspunzatori de ceea ce instaleaza, in cazul unui control cine este raspunzator in fata legii? si care ar fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: ContSters38557 , utilizator 13:04, 15 Aprilie 2009
De regula, firma raspunde pentru toate aplicatiile software instalate pe computerele proprietate a firmei. Am mai auzit de cazul in care angajatii semnau o astfel de hartie, dar nu prea ajuta in cazul unui control al celor de la BSA, politie , etc.

Chiar sunt curios daca a gasit cineva o modalitate de a face angajatul sa fie raspunzator petnru ce prostii instaleaza pe computer.
multumesc
Cred ca nu exista o protectie legala 100% sigura pentru aceste situatii.
In cazurile de fata, masurile de natura tehnica raman singura varianta viabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anti piraterie hannybal hannybal Va salut! Cunosc pe cineva care lucreaza undeva cu functia de \\"Operator Calculatoare si retele\\" . Acolo se ocupa printre altele cu suport it, mentenanta ... (vezi toată discuția)
Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)