avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare asociatie de proprietari

As dori sa preiau o asociatie de proprietari. Care este lista cu documente care ar trebui sa le preiau de la fostul administrator?
Daca am negociat o remuneratie de 700 lei net care ar fi venitul brut si costurile totale pe care ar trebui sa le plateasca asociatia cat si eu (mentionez ca mai sunt angajata la alta societate comerciala cu cim de 8 ore si la inca una cim de 2 ore). Pot face contract sau conventie civla sau trebuie cim (daca se poate si o trimitere la lege art).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:40, 4 Februarie 2014
In primul rand, ca sa puteti prelua o asociatie de proprietari, ar trebui sa aveti un curs de invatare si apoi un atestat de la primarie.
Acest curs v-ar furniza un minim de cunostinte in domeniu pe care se pare ca nu le aveti deloc.

Puteti avea oricate CIM-uri vreti.
Trebuie sa fiti angajata cu CIM, ca administrator. Codul Fiscal - aveti o activitate dependenta, permanenta, chiar daca cu timp partial de lucru.

Brutul este de cca 990, iar cheltuielile salariale in ce va priveste, in final, ajung la 1250 lei:
- 700 net
- 159 contributii ale salariatului
- 133 impozit
- 258 contributii ale angajatorului.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator la as. de proprietari dirinel dirinel Buna seara. Rugam a ne ajuta in urmatoarea problema:unul din membrii asociatiei noastre, salariat cu norma intreaga(CIM) la o intreprindere de stat, doreste sa ... (vezi toată discuția)
Administrator din afara asociatiei Georgeta_AC Georgeta_AC Buna ziua, Sunt administratora la o asociatie de proprietari din Constanta. Sunt angajata cu conventie civila,avand functia de baza la o alta societate, ... (vezi toată discuția)
Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)