avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestarea preventiva in noul cod penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestarea preventiva in noul cod penal

Buna ziua, m-ar interesa daca celor trimisi in judecata pentru inselaciune le mai poate fi mentinuta starea de arest preventiv conform noului cod penal,respectiv ce sanse are sa fie inlocuita aceasta masura
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
carmen2014, utilizator
Chestia cu temeiurile este oarecum relativa...
Eu le ziceam mereu ca in primul rand nu au avut temeiuri...si apoi incepeam cu presupusele temeiuri...

Este mai usor acum decat in trecut dar depinde si de fapta si de persoana...dat si de avocat as zice, deoarece acesta argumenteaza...si acesta este un lucru esential.
Daca am gandi altfel ori ar ramane toti arestati ori ar fi liberi toti...
Si judecatorul conteaza...si era sa il uit...
Insa judecatorii se mai schimba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar A.C.A.B. A.C.A.B. Cum ar trebui sa motivez schimbarea masurii arestului preventiv in control judiciar? (vezi toată discuția)
Arestare dupa condamnare in prima instanta picika80 picika80 acum am aflat ca o persoana condamnata la prima instanta poate fi arestata...deci sentinta nu trebuie sa fie definitiva....in ce cauri? intreb deoarece am un ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)