Buna ziua ! sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema noastra.
La urmatoarea adunare a asociatiei, presedintele curent intentioneaza sa renunte la functie. Nu exista nicio alta persoana care sa doreasca sa preia functia. Ne asteptam ca si vicepresedintele curent sa vrea sa renunte la functie.
Ce se va intampla in continuare ?
(din cate am auzit, nu se poate "angaja" un presedinte care sa nu faca parte dintre locatari, ca in cazul administratorului)
Daca exista persoane bine intentionate in imobil,mai devreme sau mai tarziu,proprietarii indiferent de varsta ,vor constata necesitatea asumarii responsabilitatii pentru mandatarea unui locatar in functia de presedinte de asociatie de proprietari
Dar nu sunteti in situatia ca toti proprietarii sa fie neputinciosi, nu-i asa?
Pe de alta parte, presedintele unei asociatii este reprezentantul proprietarilor, adica este unul dintre ei, dintre proprietari.
Legea se bazeaza pe principii general valabile, nu pe cazuri extreme.
Exista si acum in multe blocuri presedinti de asociatii de varste foarte inaintate foarte activi care, chiar daca nu sunt conectati la ultimele noutati legislative sau tehnice, mai cu ajutorul altor persoane pricepute, mai gresind pe alocuri, rezolva problemele asociatiilor lor.
La dv. este vorba de instrainarea oamenilor si de individualism, fiecare vrea cand vine acasa sa fie totul in starea cea mai buna, sa inchida usa si sa nu-l mai intereseze de rest.
Nu sunteti singurii, asta se intampla in foarte multe blocuri. E adevarat ca in multe dintre acestea presedintii sunt de forma, nu au autoritate, nu li se recunoaste autoritatea, nu-si indeplinesc atributiile.
Asta e! Avem mentalitate de melci.
Daca in adunarea generala nimeni nu vrea sa fie presedinte, o sa alegeti totusi membrii comitetului executiv. Conform legii poate fi ales presedinte acel membru al comitetului executiv care are cele mai mukte voturi sau presedintele poate fi desemnat dintre membrii comitetului executiv la prima sedinta a Comitetului executiv.
Incercati si discutati in adunarea general si/sau in comitet, ca cel vizat sa accepte "de proba", pentru "salvarea situatiei", doar "provizoriu"... sa accepte functia de presedinte pentru un an ori macar sase luni... Poate asa convingeti pe cineva.
Sunt situatii cand omul, la rugamintea vecinilor, accepata pentru o perioada limitata si apoi vazand ca sunt probleme ce tebuiesc rezolvate... sa ramana multi ani in slujba asociatiei.