avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere criza...salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere criza...salarii compensatorii

Buna ziua,

Acum 2 zile am primit informarea de mai jos. Pot cere 2 salarii compensatorii? conform [ link extern ] .

multumesc frumos pt raspuns.

Informare

Catre DL x

Va aducem la cunostinta ca incepand din data de x departamentul in care sunteti incadrat isi restrange activitatea.
Conform cu prevederile art. 73(1) din Codul Muncii incepand cu data de x vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare.

Contractul de munca va inceta la data expirarii preavizului, respectiv x.

Angajator Angajat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 15 Aprilie 2009
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Puteti sa imi spuneti si in baza carui articol? (unde scrie exact numarul de salarii) lucrez la o firma de distributie it. Si inca ceva salariul compensatoriu este cel minim pe economie? sau este egal cu salariul meu actual?

multumesc fff mult.

Contract colectiv de munca la nivelul ramurii comert pe anii 2007-2008 nr. 589/2007 din 19/11/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 18 din 05/12/2007
Art. 72. - (1) Incetarea CIM poate avea loc - in conditiile prevazute de lege - prin unul dintre urmatoarele moduri:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si conditiile limitative prevazute de lege.
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
dak a scris:

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Puteti sa imi spuneti si in baza carui articol? (unde scrie exact numarul de salarii) lucrez la o firma de distributie it. Si inca ceva salariul compensatoriu este cel minim pe economie? sau este egal cu salariul meu actual?

multumesc fff mult.

Se acorda salarii compensatorii egale cu salariul dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere post - salarii compensatorii ? raluiulia raluiulia Buna ziua, in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? vali7111 vali7111 Buna ziua.In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? Intrebarile sunt: 1. Conform carei legi are aceasta ... (vezi toată discuția)