avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranj vecini gãlãgie copil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranj vecini gãlãgie copil

Locuim întru-un bloc la etajul 4 şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii de la 3 au avut câteva plângeri verbale despre deranjul pe care îl suportă din cauza copilului. Au continuat cu "interpelări" ale mele cînd veneam de la serviciu. Vecina mă aştepta în uşă şi de fiecare dată îşi exprima în mod foarte virulent indignarea că nu facem nimic să ne educăm copilul pentru că ei nu mai suportă. O perioadă avem o stare de disconfort când veneam acasă până când am rugat-o să nu mă mai atenţioneze.
A ajuns să-mi bată la uşă la 23.30 şi înjurii aduse soţiei, pe casa scării, dar fără martori, adică am auzit doar noi. La etajul meu suntem doar 2 familii. Atunci copilul era f. răcit, se trezea noapte că nu mai putea respira şi mai plângea.
Acum câteva săptămâni un vecin mi-a "cedat" parcarea din faţa blocului, întrucât el şi-a vândut maşina, până urma să-şi cumpere alta. Dar ce să vezi, vecinul de la 3 şi-a parcat maşina de 2 locuri, declarându-mi că nu îşi mută maşina doar să ne deranjeze aşa cum nici noi "nu facem nimic cu copilul" care îl deranjează.
Astăzi m-a oprit pe stradă şi m-a ameninţat că dacă nu fac nimic cu copilu se vede obligat să mă dea în judecată.
Menţionez că copilul marge la grădiniţă, adoarme pe la 21.30 şi se trezeşte la 07.45, în rest se comportă ca un copil normal la 3 ani se joacă, mai sare, mai râde, mai plânge, mai şi aleargă dar nu pot crede că în mod exagerat. După ce vine de la grădiniţă este chiar obosit iar de multe ori nu mai are chef de nimic.
Ce mă sfătuiţi să fac?
Cel mai recent răspuns: dzvas , utilizator 15:09, 6 Februarie 2014
Incercati sa realizati fonoprotectia pardoseli camerei unde se joaca copilul
Apartamentul este dotat din construcţie cu parchet din lemn masiv peste care am montat parchet nou cu folie izolantă deci sunt cam 3,5 cm. de proteţie. În plus prin toată casa am covoare groase de aprox 3 cm.
Copilul nu exagerează prin joc: nu sare din pat pe jos, nu aruncă obiecte pe jos doar că ne mai jucăm împreună, ca un tată cu fiul lui, mai ales când vremea de afară nu ne permite să ieşim iar jocul uneori nu este chiar static, adică încă nu am ajuns la nivelul de programare pe PC şi să stăm locului aţintiţi în faţa monitorului.
Până acum nu am mai primit reclamaţii de la alţi vecini şi chiar i-am întrebat pe câţiva dacă au să ne reproşeze ceva în legătură cu copilul dar nimeni nu are nimic de reproşat.
Acum eu aş vrea să ştiu cam care sunt posibilele căi de atac ale vecinului şi cum aş putea eu să-l întâmpin?
Am ipresia că încearcă să ne intimideze. ªi-a pus băiatul, care are cam 27 ani, să ne atragă atenţia şi el şi că dacă nu facem "cum zic ei" o să vedem noi.
Eu nu prea pot să protestez public pentru că statutul nu îmi permite.
De ce nu le faceti o plangere la politie? Si mai mult ca sigur se vor potoli.

Si daca va dau in judecata, ce o sa zica? Ca aveti un copil de 3 ani care se joaca prin casa si uneori mai plange.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
dzvas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranj vecini de cãtre copii teddybartis teddybartis Am mai postat subiectul dar pe altă categorie cred că neportivită deci revin şi scuzele de rigoare dacă comit vreun inconvenient. Încep prin a spune că ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sub noi avem un cuplu ce tind sa cred ca sunt invidiosi ... AlexH3 AlexH3 Buna ziua, sub noi avem un cuplu ce tind sa cred ca sunt invidiosi ca avem copil, ne au facut plangere la politie pentru ca face prea multa galagie copilul, si ... (vezi toată discuția)
Vecin violent mi-a lovit copilul minor PatriciaC PatriciaC Buna ziua, Intr-o seara cand venea sotul de la gradinita cu baiatul de 4,5 ani, vecinul de la etajul 3 a iesit pe usa si s-a adresat direct copilului ... (vezi toată discuția)