avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecin violent mi-a lovit copilul minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecin violent mi-a lovit copilul minor

Buna ziua,

Intr-o seara cand venea sotul de la gradinita cu baiatul de 4,5 ani, vecinul de la etajul 3 a iesit pe usa si s-a adresat direct copilului astfel: "ce faci, vorbesti singur?" Imediat dupa a devenit foarte agresiv verbal si totul a culminat cand a vrut sa-l loveasca pe sotul meu si a atins copilul. Cel mic a inceput sa planga speriat iar vecinul a continuat cu amenintari. Sotul nu a ripostat, nici verbal nici fizic ci a dus baiatul in casa si a chemat politia de cartier.

Mentionez ca de 5 ani suntem hartuiti de acest vecin cu lovituri in calorifer, batai in usa cand trecem prin dreptul usii sale (noi stam la etajul 4), comentarii ironice intre ei cand trecem prin apropierea lor astfel incat sa auzim ("uite animalele", "miroase a moldoveni" etc). Isi educa copiii in acelasi spirit agresiv verbal si mi-e sincer teama sa-mi las copilul sa se joace in preajma lor la locul de joaca.

In prezent am facut urmatoarele:
1. Am depus plangere penala pentru lovire si alte violente.
2. Am contactat Protectia Copilului, ne-au spus ca nu pot interveni in astfel de situatii. Acestia au contactat politia si Plangerea Penala a ajuns la Parchet.

Ce pot sa fac sa nu-mi mai hartuiasca familia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PatriciaC , utilizator 15:48, 21 Martie 2017
Asteptati solutionarea plangerii penale formulate,incercati sa gasiti martori care sa confirme aceste incidente,eventual apelati 112 cand se repeta sau cand va agreseaza din nou.
Nu avem martori, decat sotia vecinului si fetita lor de 10 ani aproximativ.
Avem totusi filmata toata intamplarea. Cum suntem hartuiti mereu cand trecem pe langa ei, sotul a fost inspirat si in seara aceea a filmat cum urcau scarile si se vede tot episodul de la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru impiedicarea folosirii locuintei Lielena Lielena Buna ziua, De 3 ani ma confrunt cu o situatie neplacuta, provocata de vecinii care s-au mutat acum 3 ani deasupra mea. Totul a inceput cu zgomotele produse de ... (vezi toată discuția)
Deranj vecini gãlãgie copil teddybartis teddybartis Locuim întru-un bloc la etajul 4 şi avem un băieţel de 3 ani. Problema a apărut acum 2 ani când vecinii de la 3 au avut câteva plângeri verbale despre ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare. locuiesc la vila cu curte comuna, intrari separate cu ... alexecodec alexecodec Buna ziua.Locuiesc la vila cu,curte comuna,intrari separate cu un vecin.eu stau la parter,acesta la et 1.sunt aproape zilnic hartuit de acesta si amenintat cu ... (vezi toată discuția)