avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

Buna seara,am urmatoarea problema!!In anul 2009,luna 5,am vandut un autoturim marca Peugeot 205,am intocmit contract vanzare-cumparare cu noul proprietar dar acesta m-a rugat sa-l mai aman cateva luni cu radierea de pe numele meu respectiv inmatricularea pe numele lui,ceea ce am si facut!!Dupa cateva luni l-am sunat si am aflat ca el deja vanduse autoturismul altei persoane,apoi dupa nenumarate telefoane mi-a dat o adresa motivand ca este a celui caruia i-a vandut-o,astfel io sa rezolv radierea cu acest nou proprietar!!Adresa nu a fost buna,prin urmare nu am dat de acest nou proprietar,dar nu am mai dat nici de cel caruia i-am vandut masina in prima faza deoarece nu a mai raspuns la telefon!!In inconstienta mea la vanzarea catre primu proprietar i-am dat acestuia cartea si talonul masinii,iar eu nu am pastrat nimic,nici vreo copie dupa vreun act al masinii!!In acest moment nu mai stiu nimic de masina nici unde e nici cine o conduce!!Impozitul continua sa-mi vina,la politie e pe numele meu si nu gasesc nici o modalitate de a o radia atat de la fiscal cat si de la politie deoarece nu mai este in proprietatea mea din anul 2009!!Nu am absolut nici un act de la masina,am doar EXEMPLARUL VERDE,DE LA CONTRACTU DE VANZARE-CUMPARARE unde este scris numele si adresa baiatului caruia i-am vandut-o!!
Deci in concluzie,cum pot radia autoturismul de la fiscal si de la politie in conditiile in care eu nu am nici un act al masinii, decat acest exemplar verde al contractului vanzare-cumparare??Sper sa ma puteti ajuta!!Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Florin_T , utilizator 09:11, 6 Februarie 2014
Aveti la indemana 2 variante de solutionare
1-Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil ca urmare a tranzactionarii dovedite cu contractul de vanzare cumparare
In baza declaratiei notariale si a cererii de scoatere de pe rolul dv fiscal,autoritatea fiscala va dispune radierea dupa achitarea integrala a debitelor aferente auto
2-Adresati-va instantei de judecata in vederea constatarii inexistentei dreptului de proprietate asupra bunului mobil
Daca obtineti hotarare favorabila,in temeiul acesteia procedati la radiere de la fisc si de la politie
Puteti solicita instantei de judecata sa constate ca prin contractul de vanzare - cumparare, incheiat de parti la data x, reclamantul a transmis paratului dreptul de proprietate asupra autoturismului marca ............., cu nr. de inmatriculare .............., nr. de identificare ............si
sa oblige paratul sa se prezinte la organele de politie in vederea efectuarii demersurilor pentru radierea autoturismului de pe numele reclamantului, in caz contrar operatiunile privind radierea ,urmand a se realiza in temeiul hotararii pronuntate de instanta de judecata


Florin_T a scris:

m-a rugat sa-l mai aman cateva luni cu radierea de pe numele meu respectiv inmatricularea pe numele lui,ceea ce am si facut!!


Cateva luni pot insemna si 36 sau 60 de luni! Facerea de bine... Pana la rezolvarea problemei veti fi nevoit sa platiti impozitul masinii si eventualele amenzi ptr rovinieta.
Multumesc frumos pentru ajutorul acordat!!Acum mi-e clar cum voi rezolva aceasta problema!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism adykmvs adykmvs Am vandut o masina fara sa fac contract de vanzare-cumparare sau altfel de act. Acum cumparatorul nu a mai platit impozitul . Cum as putea sa radiez masina , ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism ignat_adi ignat_adi Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)