avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere autoturism

Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a autovehiculului a ramas la mine. Cel caruia i-am vandut-o, a vandut-o mai departe unei persoane careia ii cunosc numele dar nu vrea sa raspunda la telefon si nici nu vrea sa treaca masina pe numele sau. Intrebarea mea este: cum pot radia masina atat de la Politie cat si de la Taxe si Impozite Locale daca nu am placutele cu numerele de inmatriculare si certificatul masini?
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
ignat_adi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ignat_adi , utilizator 09:39, 26 Octombrie 2015
Documentul de mana are eventuala justificare pentru instrainare vehicul,in cazul in care partile inteleg sa faca actiuni in instanta
In conditiile in care nu detineti contract de vanzare cumparare legal,nu puteti radia bunul mobil de la autoritatea fiscala
Va puteti adresa instantei de judecata solicitând sa se constate instrainarea autoturismului catre X (persoana din chitanta de mana) si sa se dispuna radierea de pe numele dvs de la organele mentionate. Paratul (cel din chitanta de mana) va trebui sa se apere si sa invedereze persoana careia i-a vandut ulterior autoturismul depunând înscrisuri doveditoare in acest sens.
Multumesc de raspuns! La care judecatorie trebuie sa ma adresez si ce acte trebuie sa pun la dosar? Un model de cerere de chemare in judecata gasesc pe undeva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ... Laura0503 Laura0503 Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ani si pentru care nu am -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? Detin doar ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte brebanmarius brebanmarius Buna,am vandut un autoturism pe baza unui contract de vanzare-cumparare,de mana,semnat de un martor. Persoana careia am vandut (anul trecut),nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)