avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie de libera practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie de libera practica

buna seara as avea si eu o nelamurire daca se poate:eu am terminat in 2011 asistent medical generalist,iar pana in prezent nu am lucrat in domeniu deoarece am fost plecata in germania.acum vreau sa raman in tara sa imi gasesc de munca in domeniu.pentru ca sa pot lucra in domeniu am nevoie de autorizatie de libera practica?eu am doar diploma de postliceala,asigurare de malpraxis si certificatu de membru(OAMR),deoarece doar actele astea mi leau cerut pentru a face voluntariat in spital.pentru a fi angajata este obligatoriu autorizatia de libera practica?:(
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
iuliagabudean, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuliagabudean , utilizator 13:54, 6 Februarie 2014
Potrivit art. 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 144/2008, „asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali care intrunesc conditiile prevazute la art. 1 exercita profesia pe baza certificatului de membru eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali, avizat anual. Avizul anual se acorda numai dupa incheierea asigurarii de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala, valabila pentru anul respectiv. Certificatul de membru este insotit de fisa de evidenta elaborata de Consiliul National al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania”.

Actele necesare pentru obtinerea certificatului de membru OAMGMAMR sunt urmatoarele:
1. Originalul + Copia documentelor de studii care atesta formarea in profesia de asistent medical (Liceu Sanitar/Scoala Profesionala Sanitara/Scoala Postliceala Sanitara, Colegiu Universitar Medical/Facultatea de Asistenti Medicali);
2. Certificatul de cazier judiciar – se obtine de la Inspectoratul Judetean de Politie si se depune in original;
3. Certificatul de sanatate fizica si psihica - se depune in original;
4. Declaratie pe propria raspundere - se completeaza la sediul O.A.M.G.M.A.M.R.
5. Asigurarea de Raspundere Civila pentru greseli profesionale – original si copie.
certificatul de membru imi este vizat pe anul 2014.deci sa inteleg nu mai am nevoie de o alta autorizatie sa pot practica.
Nu cunosc sa se fi adus modificari la actul normativ citat mai sus, care prevede ca : asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali care intrunesc conditiile prevazute de lege isi exercita profesia pe baza certificatului de membru eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali, avizat anual.
va multumesc mult pentru timpu acordat:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de libera practica gabitzapin gabitzapin Am terminat anul acesta postliceala de asistenti de farmacie in Judetul Suceava iar locul de munca l-am gasit in bacau,Autorizatia de libera practica trebuie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie libera practica Simona77bis Simona77bis Buna ziua, am terminat in urma cu 5 ani postliceala de farmacie, dar nu am practicat niciodata. Acum imi caut de lucru, dar am aflat ca trebuie sa ma inscriu ... (vezi toată discuția)
Alp xert xert pentru asitent de farmacie trebiue sa ai alp? si de unde se poate lua (vezi toată discuția)