avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia definitiva si irevocabila poate fi atacata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia definitiva si irevocabila poate fi atacata?

Custodia definitiva si irevocabila poate fi atacata? Si daca da in ce situatii?
La ce va referiti cand spuneti custodie? Irevocabilitatea acestor hotarari nu prea exista... ele se pot modifica in functie de cum se modifica situatia copiilor.
Nu va putem descrie situatiile, ele sunt infinite in practica, mai bine ne descrieti dv. care e situatia dv. si ce doriti si va dam o idee mai la obiect, iar dv. ne scutiti de a incerca sa ne imaginam problema.

Cat despre mediere, ea e indicata si cea mai buna solutie. Pentru ca, in primul rand, scapa partile de tensiunea unui nou conflict.
Un acord insa e un acord, fie ca e la mediator fie acasa semnat de aprti, el are aceeasi valoare si aceeasi procedura de a se obtine o hotarare in baza lui.

Legea prevede ca instanta sa consfinteasca aceste acorduri referitoare la minori pentru ca un judecator sa se asigure ca pruncii nu sunt moneda de schimb in conflictele dintre adulti si ca deciziile sunt cele mai bune pentru copii; instanta nu poate ghici in stele si nici vedea asta doar citind acordul, ii trebuie probe; ba mai mult, ii trebuie audierea minorului peste 10 ani, ca asa zice la lege: orice hotarare privitoare la un minor bla-bla.
Ce alta procedura exista? Se introduce o actiune, se asteapta sa aiba instanta timp de ea si se mai reduce din timp doar daca partile se prezinta inainte de termen, dar nu cred ca se poate trece peste procedura de regularizare, adica tot astepti vreo cateva luni... depinde de instanta.
Am castigat custodia copilului meu in 2010 prin hotarare definitiva si irevocabila. Luna aceasta am ramas fara loc de munca in tara si fratele meu care e stabilit in Anglia de 8 ani mi-a oferit un loc de munca acolo unde lucreaza si el. Fostul meu sot lucreaza in Germania si nu a pastrat relatii cu copilul in sensul ca-l suna cand isi aducea el aminte iar cand venea acasa o data pe an trebuia sa-l rog eu sa vina sa-si vada copilul pt ca,copilul afla de prezenta lui in tara si-si dorea sa-l vada. L-a luat in vacanta de vara 2saptamani si cand l-a adus acasa copilul meu era nespalat si neingrijit .Mai mult l-am rugat sa-i mareasca pensia alimentara pt ca si salariul minim pe economie a mai crescut si a refuzat.
Acum sunt plecata de o saptamana din tara si copilul a ramas in grija mamei mele care este o persoana grijulie si iubitoare.Fostul meu sot a aflat ca sunt plecata si dintr-o data si-a amintit ca el are un copil si doreste sa ma reclame la Protectia Copilului ca sa ma decada din drepturile parintesti. Copilul meu are 8 ani si merge la scoala si este foarte atasat de parintii mei.Mentionez ca eu imi sun copilul zilnic de cate 2-3 ori pe zi si imi doresc sa-l pot lua in vacanta aici.
Am primit mesaje in care ma jigneste si ma ameninta ca nu o sa-mi mai vad copilul niciodata. Eu am plecat sa-i fac un viitor copilului meu pt ca in orasul din care sunt nu am nici o sansa sa gasesc ceva de munca si sa-mi permit sa-i asigur tot ce are nevoie acesta.

VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT...

VA MULTUMESC!
Luati-l cu dvs si va fi bine si pt dvs si pt copil.
Luati-l cu dvs, dar luati-l acum pana nu deschide dl proces pentru autoritate parinteasca exercitata in comun (pe care o va castiga foarte usor).
Apoi veti avea nevoie de acordul dumnealui la iesirea minorului din tara.
Cu dvs in Anglia si tatal in Germania .. mai bine cu un singur parinte, decat cu nici unul
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
mirebire, utilizator
poate reusiti sa il convingeti ca e spre binele copilului si in interesul viitorului lui sa il luati cu dvs in Anglia si sa aveti grija de el. Daca nu il luati dvs, sotul are mari sanse sa obtina custodia exclusiva si sa va oblige pe dvs la plata unei pensii. Mai mult, daca nu il luati nici dvs nici tatal, si nu va intelegeti amiabil, s-ar putea ca instanta sa decida exercitarea aut parintesti de bunica, si ati fi pasibili de decaderea din drepturile parintesti. Depinde de caz si de ce pretentii ridica el. Bine ar fi sa discutati cu el si sa evitati un proces. CF unei legi din sept 2013 trebuia sa anuntati autoritatea tutelara ca parasiti copilul o vreme si il incredintati bunicii. Ati facut acest lucru? Daca nu iarasi sunteti pasibila de sanctiuni din partea instantei, in cazul in care el intenteaza custodia. Amiabile e cel mai bine. Discutati cu el. Nu lasati lucrurile la voia intamplarii.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

Procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ? marlen33 marlen33 Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in ... (vezi toată discuția)
Custodie unica cu acordul partilor acciduzzu acciduzzu Este posibil sa se obtina in instanta custodia unica asupra copilului daca ambele parti sunt de acord cu asta? Motivul principal pentru care se doreste ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu mama dupa incredintarea minorului Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc o lamurile din partea dumneavoastra:prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat copilul minor in varsta de 6 ani,custodie comuna cu ... (vezi toată discuția)