Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre acesta,intrebarea mea este daca pot folosi filmarea ca proba la parchet sau politie ? Mentionez ca nu aveam alta posibilitate de a ma apara...Totodata am inregistrat audio abuzurile administratiei de bloc si a responsabilei de scara la o sedinta de bloc in care acestia au declarat ca au fost instigati impotriva mea de catre celalalt proprietar,cu scopul sa parasesc apartamentul ...Acestea normal ca au fost facute fara consimtamintul lor,fiind evident infractiuni ...pot avea probleme daca le folosesc ?
Cred ca in primul rand ar trebui lamurit daca este vorba de o infractiune.
Care sustineti ca este infractiunea comisa ?
In ce consta fapta pe care o considerati infractiune?
Este foarte posibil sa fie vorba de o fapta civila si nu de o fapta penala.
sint persoana cu handicap grav gradul 1,( coproprietarul e ruda cu mine), si mi sa spus ( se vede si se aude clar in inregistrarea video ) ca daca nu renunt la niste bani cu care il imprumutasem , daca nu-i zugravesc partea lui de apartament, daca nu-i dau bani ptr diverse inventate de el ( ex.sa-i platesc femeia care venea sa-i faca curatenie in partea lui de apartament ) si multe altele,,,sa plec din apartament ptr ca altfel va avea el grija sa nu am liniste '' ( desi stia de problemele mele medicale ) ,intrucit am refuzat sa-i cedez si am deschis actiune in instanta ptr partaj judiciar,aceasta a trecut la fapte si in mod public a inceput sa faca afirmatii discriminatorii despre mine si fosta sotie ( care dorea sa vina si sa locuiasca impreuna cu mine in cota noastra din acel apartament ) fapte care au fost reale conform unei hotariri CNCD in care se spune clar ca eu si fosta sotie am fost discriminati . A continuat cu instigarile si manipularile, intimidarile,denigrarile, impotriva mea incit am fost nevoit sa plec din acel apartament desi eram coproprietar.eu doar am rezumat citeva aspecte . Practic eram constrins ca daca nu fac ce dorea el ( si credeti-ma ca cei de la CNCD au ramas socati ) nu ma va lasa sa am liniste daca stau in casa ,si prin actiunile lui ( sint imagini si inregistrari evidente video ) va face tot posibilul sa plec,,mergind pe principiul ca,,e cuvintul meu impotriva cuvintului lui " ceea ce am si fost nevoit sa fac...
ART. 139 c.p.p.
Supravegherea tehnică
(1) Supravegherea tehnică se dispune de judecătorul de drepturi şi libertăţi atunci când sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la alin. (2);
b) măsura să fie proporţională cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, date fiind particularităţile cauzei, importanţa informaţiilor ori a probelor ce urmează a fi obţinute sau gravitatea infracţiunii;
c) probele nu ar putea fi obţinute în alt mod sau obţinerea lor ar presupune dificultăţi deosebite ce ar prejudicia ancheta ori există un pericol pentru siguranţa persoanelor sau a unor bunuri de valoare.
#M2
(2) Supravegherea tehnică se poate dispune în cazul infracţiunilor contra securităţii naţionale prevăzute de Codul penal şi de legi speciale, precum şi în cazul infracţiunilor de trafic de droguri, de trafic de arme, de trafic de persoane, acte de terorism, de spălare a banilor, de falsificare de monede ori alte valori, de falsificare de instrumente de plată electronică, contra patrimoniului, de şantaj, de viol, de lipsire de libertate, de evaziune fiscală, în cazul infracţiunilor de corupţie şi al infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, al infracţiunilor care se săvârşesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicaţii electronice ori în cazul altor infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.
#B (3) Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.
#M2
(4) Raportul dintre avocat şi persoana pe care o asistă sau o reprezintă nu poate forma obiectul supravegherii tehnice decât dacă există date că avocatul săvârşeşte ori pregăteşte săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la alin. (2). Dacă pe parcursul sau după executarea măsurii rezultă că activităţile de supraveghere tehnică au vizat şi raporturile dintre avocat şi suspectul ori inculpatul pe care acesta îl apără, probele obţinute nu pot fi folosite în cadrul niciunui proces penal, urmând a fi distruse, de îndată, de către procuror. Judecătorul care a dispus măsura este informat, de îndată, de către procuror. Atunci când apreciază necesar, judecătorul dispune informarea avocatului.
#B