avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba video in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba video in noul cod penal

Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre acesta,intrebarea mea este daca pot folosi filmarea ca proba la parchet sau politie ? Mentionez ca nu aveam alta posibilitate de a ma apara...Totodata am inregistrat audio abuzurile administratiei de bloc si a responsabilei de scara la o sedinta de bloc in care acestia au declarat ca au fost instigati impotriva mea de catre celalalt proprietar,cu scopul sa parasesc apartamentul ...Acestea normal ca au fost facute fara consimtamintul lor,fiind evident infractiuni ...pot avea probleme daca le folosesc ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(De ce nu sintetizati ceea ce scrie in lege si sa oferiti un raspuns clar oamenilor?Decat dati copy-paste?!)
Bineinteles ca e proba acea inregistraren numai sa apareti si dv. ca interlocutor cu acea persoana cu care va certati etc.Altfel nu e proba-daca nu se aude vocea dv.
Raspuns scurt si cuprinzator.
Dle Cyborg, raspunsul pe care l-am oferit mi se pare suficent raportat la intrebarea utilizatorului. Legea este foarte explicita in acest sens si raspunsul dvs "sintetizat" nu vine cu nimic in plus. Faptul ca indic art. de lege presupune un lucru benefic pentru utilizator.
Cat despre critici incercati sa le pastrati pentru dvs, emiteti pretentii cand platiti o consultatie.

pare ca situatia s-a schimbat cu noile coduri...stiam ca acu cativa ani asa ceva nu prea era proba, ba chiar nu aveai voie sa inregistrezi o persoana fara sa ii spui, poate ma insel.
MARE NELAMURIRE......Inregistrarea audio-video a fost facuta de mine in situatia in care nu aveam alta posibilitate de proba in apartamentul in care eram coproprietari amindoi (atit eu cit si cea pe care doresc sa o acuz ) .In inregistrare SE VEDE SI AUDE CLAR atit vocea mea cit si persoana pe care o acuz de santaj, cum aceasta ma constringe ( obliga ) sa-i dau bani,sa-i zugravesc si partea ei de apartament, si sa renunt la niste bani pe care aceasta avea sa mii dea, ca altfel,, nu ma va lasa sa am liniste in casa '' iar daca nu-mi convine sa plec din apartament,(imaginile si sunetul sint clare)....In prezenta altei persoane ,dupa citeva zile,a repetat aceste constringeri cu mentiunea ca i-am atras atentia ca o filmez ( ea vazind camera video ) si continuind santajul....Dupa citeva zile in care nu am cedat santajului ei ( eu actionind-o in instanta ptr partaj judiciar ) aceasta a facut public ( conform unei hotariri CNCD ) afirmatii defaimatoare si discriminatorii la adresa mea si a sotiei mele. MAREA MEA NELAMURIRE este legata de faptul ca actiunea de santaj a avut loc in Martie 2012 . Doi avocati mi-au spus ca degeaba fac plangere penala acum ptr ca este tardiv,tinind cont de timpul care a trecut...Intrebarea mea este...EXISTA TERMEN PTR DEPUNERE PLANGERE SANTAJ ?
Aveti dreptate, nu aveai voie sa inregistrezi o persoana, sau nu constituia proba.Asta pe Codul vechi de procedura penala.Cel nou aparut-in 2014-tine seama de dezvoltarea tehnologica in comunicatii(de ex.telefonul mobil) si bine face.Telefonul mobil e mina de aur , cand e vorba sa inregistrezi un individ care comite o anumita fapta(violente, furturi etc.etc.).impotriva unei persoane sau impotriva statului(de ex. daca vedeti ca un individ mascat iese pe geamul din spate al Bancii Nationale cu un sac in spate, scoateti mobilul si filmati-l, apoi mergeti la parchet si la politie).Puteti descarca Noul cod de procedura penala si cititi la art. 91(6) si tot ce e legat de "probe".

Alte discuții în legătură

Proba proces penal inregistrare audio kostin69 kostin69 in cazul unei infractiuni de amenintare cu bataie, loviri/vatamari corporale, se poate folosi ca proba o inregistrare audio. Este necesara o expertiza tehnica ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dovedire a faptelor? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Stim cu totii despre cazurile de abuz de incredere sau de situatii in care nu poti dovedi faptele cu inscrisuri sau martori. Astfel se ajunge la ... (vezi toată discuția)